Počet předplatitelů Game Passu stále roste. Jen ne tolik, jak by si Microsoft přál
zdroj: Microsoft

Počet předplatitelů Game Passu stále roste. Jen ne tolik, jak by si Microsoft přál

20. 10. 2021 11:55 | Novinky | autor: Pavel Makal |

Xbox Game Pass je patrně nejvýhodnějším předplatným, které si v herním světě můžete pořídit. Zejména ve verzi Ultimate přináší rostoucí knihovnu her ze všech generací Xboxu, zároveň také širokou plejádu titulů pro PC a v neposlední řadě otevírá možnost cloudového hraní na prakticky libovolném zařízení.

Nedávno jsme vás informovali o tom, že se v jednom z rozhovorů dost možná prořekl šéf společnosti Take-Two Interactive Strauss Zelnick, když uvedl, že má Game Pass momentálně kolem 30 milionů předplatitelů. Tehdy přítomný hlavní muž divize Xbox Phil Spencer ho jemně poupravil, že poslední zveřejněné číslo je 18 milionů.

Microsoft sice přesná čísla už nějaký čas nezveřejňuje, na aktuálním setkání s investory jsme se dozvěděli aspoň míru meziročního růstu. Game Passu se i v letošním roce dařilo a počet předplatitelů vzrostl o 37 procent. To je sice slušný výsledek, ale předpokládaná míra byla ještě o jedenáct procent vyšší.

V minulém fiskálním roce naopak růst očekávání předčil a místo 71 % dosáhnul 86 %. Analytik a známý insider Daniel Ahmad předpokládá, že reálný počet předplatitelů se v současné době pohybuje kolem 20 milionů hráčů.

Nejnovější články