Pentiment běží na PS5 lépe než na Xboxu Series X/S. Prý jde o chybu
zdroj: Xbox

Pentiment běží na PS5 lépe než na Xboxu Series X/S. Prý jde o chybu

27. 2. 2024 15:30 | Novinky | autor: Šárka Tmějová |

Středověká příběhová adventura Pentiment přišla minulý týden o svůj status konzolové exkluzivity Xboxu, když vyšla na PlayStation a Switch. Už jen spekulace o možném konci exkluzivit Microsoftu stačily na zahájení nové fáze konzolových válek, a to se ještě nevědělo, že Pentiment na PlayStation 5 běží plynuleji než na Xboxu Series X/S.

O screenshot z videosrovnání se na sociální síti X podělil uživatel s přezdívkou PeterOvo. Zatímco na PS5 ukazuje počitadlo snímků 120 FPS, na Xboxu hra jede „pouze“ v 60 FPS. K záležitosti se promptně vyjádřil šéf vývoje Pentimentu, Josh Sawyer z Obsidianu, který nesrovnalost označil za chybu. Majitele Xboxu ujistil, že se svých 120 FPS dočkají také, a to v příštím patchi.

Příběh umělce Andrease Mahlera není jedinou brzy bývalou exkluzivitou Xboxu, která se vydá na ostatní platformy. Grounded, zahradní survival se zmenšenými dětmi, taktéž od Obsidianu, vyjde na Switch a PlayStation 16. dubna.

Na PlayStation 5 se navíc chystá také rytmická akce Hi-Fi Rush, a to 19. března, stejně jako pirátské dobrodružství Sea of Thieves, které tam vyjde 30. dubna.

Nejnovější články