Oznámí brzy Rockstar datum vydání GTA VI? Na oficiálním webu se cosi děje
zdroj: Foto: Se svolením Rockstar

Oznámí brzy Rockstar datum vydání GTA VI? Na oficiálním webu se cosi děje

10. 5. 2024 13:30 | Novinky | autor: Šárka Tmějová |

Zdá se to sice jako včera, ale od zveřejnění prvního traileru na Grand Theft Auto VI už uběhlo skoro půl roku. Od vydání hry nás ale pořád dělí minimálně sedm měsíců, přičemž se spekuluje, že možná příští rok ani vyjít nestihne a počkáme si až do roku 2026. Každopádně, kde je informací z důvěryhodných zdrojů pomálu, tam nastupují drby a důkladná detektivní činnost fanoušků, a podle těch se na oficiálních stránkách Rockstaru cosi děje.

Respektive cosi probíhá na jejich pozadí, když se v databázi objevila nevyplněná šablona avizující čtyři nové screenshoty, obrázek na krabičku a také datum vydání GTA VI, stejně jako již z dřívějška známé specifikace vývojářského studia, platforem a uděleného ratingu. Rockstar už tuhle stránku zase spěšně skryl, ale ne dřív, než si účet na sociální síti X s přezdívkou @GTAVI_Countdown stihl udělat screenshot.

Už tedy víme, co bychom se v brzké době o Grand Theft Auto VI měli dozvědět. Otázkou zůstává, kdy se tak stane. Vydavatelství Take-Two má příští týden ve čtvrtek 16. května zveřejnit své finanční výsledky za uplynulé období, přičemž se očekává, že firma bude chtít svou hodnotu před akcionáři ještě trochu zvednout příslibem lepších zítřků, kterými bouřlivé reakce na cokoliv kolem GTA VI rozhodně jsou. Zvlášť pokud bude oznámení rovnou spojené i se spuštěním předobjednávek.

zdroj: Rockstar

Nejtipovanějším datem, kdy by Rockstar mohl oznámit novinky kolem GTA VI, je potom 14. květen. Teorie za tímto termínem je sice trochu za roh, ale ve své podstatě jednoduchá – fanoušci tak usuzují z faktu, že Rockstar v prosinci smazal tisíce příspěvků ze svého Instagramu, aby jich tam zůstalo jen aktuálních 14. Nic víc, nic míň.

Vydání Grand Theft Auto VI je momentálně plánované na rok 2025 na PlayStation 5 a Xbox Series X/S. O PC verzi zatím nepadla žádná zmínka, a pokud bude Rockstar pokračovat ve své tradici, pak dorazí se zhruba ročním zpožděním.

Nejnovější články