Nadcházející Dragon Age ponese podtitul Dreadwolf
zdroj: BioWare

Nadcházející Dragon Age ponese podtitul Dreadwolf

3. 6. 2022 14:05 | Novinky | autor: Šárka Tmějová |

BioWare sice vývoj nové hry ze série fantasy RPG Dragon Age oznámilo už v roce 2018, až doposud jsme ale neznali jeho název ani logo. S žádnou čtyřkou nepočítejte, po vzoru Inquisition bude mít podtitul - Dragon Age: Dreadwolf.

Tenhle termín jistě není neznámý všem znalcům série, ale pokud jste ještě neměli tu čest: Dread Wolf je pseudonym jednoho ze starších bohů, který se ve třetím díle objevil coby elf Solas. Ani tenhle návrat není příliš šokující – jeho hlas figuroval už v prvním teaseru společně s hashtagem #TheDreadWolfRises.

Čtvrtý díl na Inquisition příběhově naváže a titulní Dread Wolf bude jejím hlavním záporákem. Jak uvádí BioWare v oficiálním blogovém příspěvku, kvůli Solasově nevyzpytatelné povaze se děj může vydat nekonečným množstvím překvapivých směrů.

„Někteří říkají, že by mohl být starověkým elfským bohem, ale někdo tvrdí, že ne. Jiní říkají, že je zrádce svého lidu… nebo spasitel, který se ho nyní snaží zachránit za cenu vašeho světa. Jeho motivy jsou neodhadnutelné, metody mnohdy pochybné, čímž si vysloužil pověst boha-záškodníka – hráče temných, nebezpečných her,“ vysvětluje vývojářský tým a nabízí náhled do hlubin Solasovy duše.

I když příběh přímo navazuje na události posledního DLC, BioWare tvrdí, že znalost předchozích dílů nebude k hraní Dragon Age: Dreadwolf potřeba a přístupné bude i nováčkům, kteří sérii budou hrát poprvé. V této chvíli už s jistotou víme, že hra nevyjde v letošním roce, v jeho průběhu bychom se ale o primárně singleplayerovém RPG ještě měli dozvědět spoustu nových informací.

Nejnovější články