Na novém Zaklínači pracuje přes 250 lidí, Phantom Liberty bude jediné velké DLC pro Cyberpunk
zdroj: Foto: CD Projekt

Na novém Zaklínači pracuje přes 250 lidí, Phantom Liberty bude jediné velké DLC pro Cyberpunk

1. 9. 2023 11:30 | Novinky | autor: Jakub Malchárek |

S blížícím se datem vydání dlouho očekávaného DLC Phantom Liberty pro futuristické RPG Cyberpunk 2077 se postupně mění i priority v polském studiu CD Projekt Red. Tou největší bude další hra ze série Zaklínač. Na projektu s krycím jménem Polaris pracuje kolem 260 lidí, což je zhruba třetina všech vývojářských sil ve firmě. Vyplývá to z finanční zprávy CDPR za první pololetí letošního roku.

Ve zprávě zároveň najdete i pevné potvrzení předchozích zpráv, že Phantom Liberty bude definitivně prvním i posledním přídavkem pro Cyberpunk 2077. Není to žádná šokující novinka, ale někteří akcionáři si mysleli, že skvělé prodeje a mediální zájem o DLC by mohlo vedení firmy zviklat, aby ze značky vydojili nějaký ten dolar, euro či zlotý navíc.

„Už jsme dlouho rozhodnuti, že nebude druhé ani třetí rozšíření. A nemá to co do činění s čísly nebo jak jsme spokojeni s prodeji. Abych byl upřímný, jde o technologické rozhodnutí, protože Phantom Liberty je poslední titul, který vyvíjíme na Red Enginu. Všechny další hry v dohledné budoucnosti budeme dělat v Unreal Enginu,“ uvedl v rozhovoru pro Videogames Chronicle šéf pro rozvoj podnikání Michał Nowakowski.

Phantom Liberty vychází 26. září na PC, Xbox Series X/S a PS5. S přídavkem se výrazným způsobem změní i základní hra

Nejnovější články