Lidé na internetu si stěžují, že je hlavní menu Starfieldu příliš strohé
zdroj: Foto: Bethesda

Lidé na internetu si stěžují, že je hlavní menu Starfieldu příliš strohé

21. 8. 2023 12:00 | Novinky | autor: Jakub Malchárek |

Od minulého týdne brázdí redakce a recenzenti (včetně nás) vesmír očekávaného sci-fi RPG Starfield. A byť jsme všichni vázáni embargem, některým to nedalo, aby si přece jen našli něco ke kritizování. Menší poprask, který nakonec přitáhl pozornost i samotného vedení Bethesdy, způsobil bývalý vývojář Blizzardu, Mark Kern.

„Úvodní obrazovka hry dokáže odhalit, jak moc je uspěchaná a nakolik je tým hrdý na svoji práci. Hlavní nabídka Starfieldu ukazuje buď na šibeniční deadliny a přepracovaný tým, nebo na vývojáře, kterým je všechno jedno,“ komentuje Kern.

Sto lidí, sto chutí, dalo by se říci. Názor je názor, byť sebehloupější. Obzvláště v kontextu tvorby od Bethesdy. Vzpomínáte třeba na úvodní obrazovku Skyrimu? Svým minimalismem Starfield docela připomíná. Do Kerna se obul i šéf Bethesdy Pete Hines.

„Nebo si tým navrhl přesně to, co chtěl. Podobné úvodní obrazovky děláme roky. Mít názor je jedna věc. Zpochybňovat péči vývojářů jen proto, že vy byste něco udělal jinak, je vysoce neprofesionální,“ staví se za svoje zaměstnance Hines.

S blížícím se datem vydání Starfieldu se podobné „kauzy“ asi budou jenom stupňovat. Bethesda rozhodně je rozporuplným studiem a jejich vesmírný opus magnum patří mezi nejočekávanější hry letošního roku. Dokonce to vypadá, že pár fanatických fanoušků PlayStationu, na kterém hra nevyjde, se už připravuje na review bombing na recenzních agregátech. Může ale jít i o šikovný trolling. Na druhé straně, umělé snižování skóre pro exkluzivní tituly není nic nového pod sluncem.

Starfield vychází 6. září na PC a Xboxu Series X/S. Majitelé digitálních deluxe edicí se do hry dostanou už 1. září.

Nejnovější články