Filmová Zelda má připomínat hraný snímek od Mijazakiho, přeje si režisér
zdroj: Foto: Nintendo

Filmová Zelda má připomínat hraný snímek od Mijazakiho, přeje si režisér

7. 12. 2023 8:00 | Novinky | autor: Pavel Makal |

Po Mariovi, Sonicovi a hromadě dalších herních legend se nakonec dočká i jedna z těch největších - Legenda o Zeldě. Filmová adaptace slavné a více než 35 let existující série, která se letos blýskla fantastickým novým dílem s podtitulem Tears of the Kingdom, ovšem oproti očekávání nemá být animovaným, nýbrž hraným snímkem s živými herci.

O projektu jsme se oficiálně dozvěděli minulý měsíc, prozatím je ale detailů poskrovnu a sám tvůrce značky Šigeru Mijamoto říká, že si na výsledek ještě nějaký čas počkáme. Ostatně, i režisér Wes Ball v rozhovoru pro Entertainment Weekly uvedl, že zatím není hotový ani scénář. Na druhou stranu má ovšem velmi jasnou představu o tom, jaký by film měl být.

Nemáme prý čekat hollywoodské fantasy ve stylu Pána prstenů, ale naopak osobitý styl dobrodružné fantasy. Ball říká, že vždycky chtěl vidět hraný snímek od Hajaa Mijazakiho, šéfa studia Ghibli. Právě toho cituje jako svůj vzor a jeho postupy by se chtěl inspirovat.

„Bude to super,“ těší se Ball. Se Zeldou prý vyrůstal a považuje ji za jednu z nejdůležitějších značek. Adaptace prý nevzniká jen tak pro nic za nic, autoři chtějí vytvořit něco mimořádného. Jen ten časový rámec je zatím nejasný, Ball má v příštím roce pracovat na snímku Království Planeta opic, pak má v plánu kratší odpočinek a následně se prý plně ponoří do Zeldy. Připomeňme, že tento režisér má na kontě především trilogii Maze Runner, u nás známou jako Labyrint.

O filmové adaptaci Zeldy se hovoří už dlouho, Šigeru Mijamoto údajně s producentem Avim Aradem projekt plánují už deset let. Navíc si uvědomuje, jak těžké bude natočit film, který nezklame dlouholeté příznivce značky. Uvidíme za pár let.

Nejnovější články