Fanoušci už skládají mapu GTA VI na základě uniklých materiálů
zdroj: Foto: Rockstar Games

Fanoušci už skládají mapu GTA VI na základě uniklých materiálů

23. 9. 2022 16:00 | Novinky | autor: Pavel Makal |

Masivní únik záběrů z chystaného GTA VI o víkendu rozhýbal herní svět a na internetu se samozřejmě živě diskutuje o tom, jaká nová hra bude, jakkoli jsou dostupné materiály velmi pravděpodobně minimálně tři roky staré a o finální kvalitě nijak nevypovídají.

Najdou se ale i činorodější fanoušci, kteří místo hádání na sociálních sítích začali dávat dohromady předpokládanou mapu herního světa. Využívají k tomu různé nástroje, počínaje velmi primitivními malůvkami v programu Malování až k aplikaci Google Earth. Klíčové přitom pro tvůrce map je, že do nich nesmějí implementovat samotné uniklé materiály. Ty totiž Rockstar a Take-Two Interactive nesmlouvavě blokují.

I kvůli tomu se tvorba z oficiálních fór GTA přesunula na Discord, kde si tvůrci map mohou relativně svobodně sdílet tipy i potřebné kusy uniklého obsahu, který je k jejich tvorbě relevantní. Níže se můžete podívat na jeden z nejdetailnějších pokusů, který pochází od účtu Church of GTA a podílelo se na něm kolem sta nadšenců.

Je třeba říct, že jde o velmi pomalou a náročnou práci. Někteří autoři se v uniklých záběrech snaží nacházet významné lokace a následně určit jejich polohu v závislosti na jiných zásadních bodech na mapě, jiní pečlivě zkoumají minimapu a přenášejí ji snímek po snímku na papír. Další pak využívají své znalosti skutečné Floridy, kterou se má šesté GTA ve Vice City a okolí inspirovat.

Dá se samozřejmě očekávat, že skutečná mapa hry se bude od díla skupinky fanoušků podstatně lišit, bude zajímavé sledovat, v kolika případech se dokáží smysluplně trefit. Na oficiální představení hry si ale budeme muset ještě nějaký čas počkat, Rockstar stále drží karty těsně u těla a ve vyjádření k úniku záběrů uvedl, že vývoj hry jím nebude nijak ovlivněn. 

Nejnovější články