Další díl postapokalyptické střílečky Metro by se měl zaměřit na virtuální realitu
zdroj: tisková zpráva

Další díl postapokalyptické střílečky Metro by se měl zaměřit na virtuální realitu

29. 1. 2024 13:15 | Novinky | autor: Jakub Malchárek |

Série skvělých postapokalyptických stříleček Metro je od roku 2019, kdy vyšel poslední díl s podtitulem Exodus, zticha. To by se ale podle informací insiderů mělo velice brzy změnit. Brzy má totiž dojít k oznámení dalšího dílu s názvem Metro Awakening. Půjde prý o titul pro virtuální realitu.

Známý leakear Tom Henderson už loni v únoru uváděl, že pokračování Metra je hratelné od začátku do konce. V posledních dnech se vyrojily spekulace, že další díl s podtitulem Awakening má přímo navazovat na příběh Arťoma na konci Exodus. Zajímavá je však informace, že hra má být vyvíjená pro VR.

Insider Kurakasis zdůrazňuje, že neví, jestli půjde o singleplyer, nebo o multiplayer. Ani jestli si hru bez headsetu pro virtuální realitu vůbec nezahrajete, nebo jestli půjde jen o zajímavý bonus. Vývojaří z 4A Games se k úniku informací zatím nevyjádřili a jak bývá u všech podobných spekulací zvykem, je nutné je brát s jistou rezervou.

Jisté ale je, že Metro Exodus už se oprostilo od knižních předloh. Přestože na románovou předlohu úzce navazuje a sám spisovatel Dmitrij Gluchovskij příběh se studiem konzultoval, ničemu teď nebrání, aby 4A Games udávali směr, kterým se bude herní série ubírat.

K oficiálnímu oznámení by podle insidera mělo dojít během dalšího State of Play od Sony, které je v plánu na přelom ledna a února. Mezi dalšími hrami, které by se během přenosu měly ukázat, má být například Rise of the Ronin, Death Stranding 2, Final Fantasy VII Rebirth, Silent Hill 2, remaster Sonic Generations či Judas.

Nejnovější články