Cyberpunk 2077 míří do lisoven. Vývoj ale jede dál
zdroj: CD Projekt RED

Cyberpunk 2077 míří do lisoven. Vývoj ale jede dál

5. 10. 2020 16:17 | Novinky | autor: Šárka Tmějová |

Jak CD Projekt RED oznámil tweetem s Johnnym Silverhandem svírajícím zlaté cédéčko, rozjíždí se výroba fyzických edicí Cyberpunku 2077. To ovšem neznamená, že je vývoj kyberpunkového RPG u konce. U AAA titulů je v posledních letech samozřejmostí pořádně obsáhlý Day One patch, který opravuje chyby odhalené mezi vylisováním kopií a oficiálním vydáním hry.

Vydání v případě Cyberpunku 2077 připadá na 19. listopadu, ani tehdy ale obsah ještě nebude kompletní. Počítá se s rozsáhlým dodatečným obsahem v podobě datadisků i bezplatných DLC, zhruba za dva roky by měl dorazit také multiplayer.

Mimo disku budou fyzické kopie obsahovat také další bonusy, ke kterým se insider známý jako AllGamesDelta dostal předčasně. Mimo pohlednic s výjevy ze hry se na jeho twitterovém účtu objevily fotografie mapy, které napovídají velikost herního světa v podobě Night City a přilehlého okolí.

Jak CD Projekt v minulosti potvrdil, samotná mapa je rozlohou o poznání menší než třeba ta ze Zaklínače 3. Oproti středověkému fantasy si ale v kyberpunkovém městě víc užijete výškových budov a celkově interiérů.

CD Projekt čelil minulý týden kritice kvůli nařízeným přesčasům pro poslední fázi vývoje. Zaměstnanci studia museli šest týdnů před vydáním přistoupit na šestidenní pracovní týden, přestože vedení v minulosti slíbilo, že se Cyberpunku 2077 crunch vyhne.

Šéf studia Adam Badowski se za rozhodnutí přistoupit k přesčasům omluvil a uvedl, že šlo o složitou volbu, za kterou ale budou všichni zaměstnanci náležitě finančně odškodněni.

Nejnovější články