Chystá se další filmový Mario, dočkáme se za dva roky
zdroj: Foto: Cinemart

Chystá se další filmový Mario, dočkáme se za dva roky

11. 3. 2024 10:00 | Novinky | autor: Jakub Malchárek |

Super Mario Bros. ve filmu byli pro Nintendo neskutečný úspěch. Filmová adaptace dobrodružství slavného instalatéra vydělala více než miliardu dolarů a jde tak o nejvýdělečnější animovaný film v dějinách. Není proto divu, že se dočkáme pokračování. Na sociální síti X to oznámil sám „otec Maria“, Šigeru Mijamoto.

 „Tady Mijamoto. Pracujeme na novém animovaném snímku, který adaptuje svět Super Mario Bros. Premiéru plánujeme na 3. dubna 2026 pro americký trh a mnoho dalších. Zbylé regiony budou v dubnu následovat,“ píše hlavní designér Nintenda.

Na „pokračování“ bude opět pracovat Nintendo spolu s animačním studiem Illumination Entertainment (Já, padouch, Mimoni, Tajný život mazlíčků). Ani na režisérských křeslech nedojde ke změně a usedne do nich Aaron Horvath a Michael Jelenic, jako v případě prvních Super Mario Bros.

Druhý díl bude mít ale větší ambice. Mijamoto se zmiňuje o tom, že krom vtipného a veselého příběhu chtějí představit širší Mariův svět. A to může znamenat úplně cokoliv - od cestování mezi dimenzemi po představení nových postav univerza Houbičkového království, jako jsou například ničemové Wario nebo Waluigi.

Pokračování The Super Mario Bros. Movie nebude jediný snímek, se kterým se Nintendo hodlá vydat mimo displeje na stříbrná plátna. Točí se například film podle The Legend of Zelda, na který opět dohlíží sám Šigeru Mijamoto.

 

 

Nejnovější články