Bethesda odmítla další spin-offy od Obsidianu z Falloutu a The Elder Scrolls
zdroj: Foto: se svolením Bethesda / Fallout: New Vegas

Bethesda odmítla další spin-offy od Obsidianu z Falloutu a The Elder Scrolls

19. 12. 2023 10:54 | Novinky | autor: Jakub Malchárek |

Jeden z nejlepších novodobých Falloutů pochází z dílny Obsidian Entertainment a nikoliv od Bethesdy. Fallout: New Vegas je mnohými považován za to skutečné pokračování klasických postapokalyptických RPG a Obsidian chtěl podobných her udělat mnohem více. Bethesda ale neměla zájem.

Přestože vývoj New Vegas rozhodně nebyl jednoduchý a Obsidian na jeho vývoj měl extrémně krátkou dobu, kterou komplikoval vývoj v proprietárním enginu gamebryo, povedlo se jim stvořit fantastické RPG se zajímavým příběhem, několika konci, různými frakcemi, ke kterým se hráči mohli přidat a zajímavým zasazením. Obsidian chtěl v tvorbě spin-offů pokračovat a neomezovat se jen na Fallout, ale vzít si na paškál třeba i svět The Elder Scrolls.

Vyplývá to z tweetů Chrise Avellona, vývojáře, který se podílel na vývoji Falloutu 2 a New Vegas. „Opakovaně jsme se Bethesdy ptali, jestli bychom mohli udělat další Fallout hru nebo něco z The Elder Scrolls v podobném ražení jako byl Fallout: New Vegas. Odpověď byla vždycky zamítavá,“ uvádí na sociální síti.

Za odmítnutím pravděpodobně stál fakt, že Bethesda zrovna pracovala na svém megahitu Skyrim a nechtěla si konkurovat jinou hrou. Možná v rozhodnutí hrál roli i fakt, že New Vegas v době vydání úplně neoslnil prodeji a schytal kritiku za tristní technický stav, který byl dán extrémně krátkým vývojovým cyklem 18 měsíců. Nebo se zkrátka jen hamižně nechtěli dělit o práva se studiem, které i v takovém presu dokázalo s „vypůjčenou“ značkou udělat mnohem lepší hru.

Obsidian momentálně pracuje na vlastním RPG Avowed, které by mělo vyjít příští rok na PC a Xbox Series X/S.

Nejnovější články