Baldur’s Gate 3 na Xboxu stále trápí problémy s ukládáním. Na řešení se pracuje
zdroj: Foto: Larian Studios

Baldur’s Gate 3 na Xboxu stále trápí problémy s ukládáním. Na řešení se pracuje

3. 1. 2024 8:00 | Novinky | autor: Šárka Tmějová |

Nejlepší RPG uplynulého roku nedávno vyšlo na Xboxu, kde ho od začátku provázejí potíže s ukládáním, kvůli kterým můžete o dosažený postup v Baldur's Gate III úplně přijít. Jak Microsoft, tak studio Larian záhy dali na vědomí, že o problémech vědí, ani po několika týdnech se je ale nepodařilo zcela vymýtit.

Belgické studio se v prohlášení na sociální síti X znovu omluvilo a ujistilo hráče a hráčky, že s Microsoftem na oficiálním a definitivním řešení mizejících uložených pozic pracují. Potíže prý způsobuje firmware konzole. Kvůli svátkům a období dovolených ale oprava trvá poněkud déle než obvykle.

Prozatím tým nabízí alespoň provizorní řešení, které využívá systém cross-save. Standardně se využívá k přenosu uloženého postupu v Baldur's Gate III na jiné zařízení, v případě Xboxu vám ale také může zachránit spoustu času. Stačí si vytvořit účet na oficiálním webu, v nastavení hry onu funkci zapnout a propojit své účty.

Díky tomuto řešení bude pět vašich posledních uložených pozic v bezpečí na serveru. Lariani ještě upozorňují, že je potřeba počkat na dokončení synchronizace, než hru vypnete nebo uspíte konzoli. V případě, že se u vás vyskytne problém s firmwarem, bude potřeba funkci cross-save znovu zapnout, o postup byste ale už přijít neměli. A pokud je vám pět slotů málo, vývojáři slibují v příštích dnech počet pozic ještě navýšit, než se problém snad podaří vyřešit nadobro.

Nejnovější články