Amazon v New World povolí přesun postav mezi servery. Má to ale háček
zdroj: Foto: Amazon

Amazon v New World povolí přesun postav mezi servery. Má to ale háček

11. 10. 2021 11:35 | Novinky | autor: Šárka Tmějová |

Start New World nepatřil k těm nejhladším. Amazon měl sice na jednu stranu důvod k oslavám, protože se jeho nové MMORPG zařadilo mezi vůbec nejhranější tituly na Steamu, na druhou stranu hráči museli v případě nejpopulárnějších serverů trávit dlouhé hodiny ve frontě, aby si vůbec zahráli.

Studio kvůli tomu zavedlo početní limit pro postavy na serverech a nedočkavce požádalo, aby raději hráli na těch méně vytížených. Zároveň je Amazon ujišťoval, že připravuje funkci, která jim posléze bez poplatku umožní postavu přenést na jiný server, aby si později mohli zahrát s kamarády. Pro firmu to měla být priorita.

Na oficiálním twitterovém účtu New World se kupříkladu stále můžete dočíst, že bude možné postavu přenést i mezi severoamerickým a evropským serverem. Spousta ujištěných hráčů tedy neváhala a vytvořila si postavy na serverech v jiných regionech, jen aby se vyhnuli dlouhé čekací době – evropské servery byly o poznání plnější, takže se mnozí rozhodli popasovat s delší odezvou a raději si bez fronty prozatím zahráli na těch amerických.

Problém ale nastal v pátek – Amazon oznámil, že se spuštění funkce přenosu odsouvá na tento týden, protože se během testování vyskytly problémy. To by zas tolik nevadilo, zároveň ale firma dementovala svoje předchozí prohlášení, protože postavy půjde ze serveru na server přenášet pouze v rámci jednoho regionu, nikoliv „kamkoliv“, jak bylo slíbeno dřív.

Reakce na nesplněný slib samozřejmě nejsou pozitivní. „Strávil jsem 65 hodin levelováním postavy na serveru pro východní pobřeží, abych si mohl zahrát s kamarády, protože samotný Amazon tvrdil, že si za nimi postavu budu moct přenést. Dneska jsem zjistil, že regionální přenosy zrušili,“ píše jeden z nespokojených hráčů na Steamu.

„Moje parta je rozházená po všemožných regionech, protože NÁM ŘEKLI, že si postavy budeme moct přenést mezi světy a fronty byly první dny nesnesitelné, tak jsme se chtěli sejít později. Je to frustrující nad rámec už tak dost frustrujících problémů. Nikdo si znova nechce dělat postavu, tohle jen povede k masivnímu odlivu hráčů,“ soudí přispěvatel na Redditu. Diskuze na oficiálním fóru čítá přes tisícovku převážně naštvaných příspěvků.

Region není jedinou limitací pro chystaný přenos – hrdinu si nemůžete přehodit ani na server, který je plný nebo kde už máte jinou existující postavu.

New World trápí i další problémy. Hráči si stěžují třeba na automatizovaný systém banů, který někteří jedinci zneužívají k vyhrávání virtuálních válek. Stačí před kritickou bitvou o zónu několikrát nahlásit ty nejlepší bojovníky a bojovnice, aby schytali 24hodinový ban – a cesta k vítězství je zase o něco volnější. Amazon se k záležitosti oficiálně nevyjádřil, ale někteří z moderátorů trvají na tom, že každé nahlášení a zákaz hraní musí projít lidským schválením.

Naši recenzi New World od Honzy Slavíka můžete výhledově očekávat v následujících týdnech.

Nejnovější články