Watch Dogs vyjde koncem května, nové video nastiňuje příběh
zdroj: tisková zpráva

Watch Dogs vyjde koncem května, nové video nastiňuje příběh

6. 3. 2014 15:25 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Jak to říct a neurazit? Na Watch Dogs se docela těším, ale když se objevil nový trailer, který se zaměřuje jen a především na příběh, trochu mi po něm zůstala pachuť na sítnici. Vážně by nešlo upříst velkou západní hru, která by se nemotala kolem klišé „Zabili jste mi strejčka rodinu, tak tady máte přes držku“?

Watch Dogs samozřejmě rozvíjí i koncept korupce z nejvyšších míst, která zasahuje policii, ale nakonec vedou všechna vlákna k jedné mocné osobně nebo skupině. Jasně, třeba to ve hře bude vypadat jinak a nástřel zápletky je jen standardní trailerová formulka pro snadné pochopení a zapamatování. Jakkoliv ale může motiv pomsty být zpracován atraktivně, v podobně jednoduché podobě začíná být pekelně otravný.

Nemohla by Aidenova rodina umřít třeba ve dvou třetinách hry? Poté, co si k nim vytvoříte nějaký vztah, aby ztráta způsobila opravdový šok nebo jakýkoli jiný stav, který by mohl hráč sdílet s hlavním hrdinou? Pokud vám kamarád, milenka, žena nebo dítě zemřou nejdéle po hodině hraní, nikoho to nezajímá - vždyť je skoro neznáte! Ale třeba Watch Dogs překvapí a nakonec mi tuhle skepsi ze zápletky omlátí o hlavu. Alespoň, že permanentně zastřený Aidenův hlas (Noam Jenkins) zní sympaticky a neotřele.

...

Kvůli prezentaci zápletky trailer logicky neukazuje herní mechaniky, od toho tu ale byla jiná videa. Nejdůležitějším sdělením videa je ovšem stejně datum vydání, které Ubisoft stanovil na 27. května. Watch Dogs v tento den vyjde na Xbox One, X360, PC, PS3 a PS4. Wii U verze se hráči dočkají s blíže neurčeným zpožděním. PlayStation 3 a 4 verze nabídnou o hodinu blíže nespecifikovaného exkluzivního obsahu navíc. V ČR hru na uvedených platformách vydává Conquest s CZ titulky.

Nejnovější články