Postapokalyptická tahovka Skyshine's Bedlam je za rohem
zdroj: tisková zpráva

Postapokalyptická tahovka Skyshine's Bedlam je za rohem

25. 8. 2015 12:11 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Na enginu, na němž stála už povedená Banner Saga, se k nám nezadržitelně blíží postapokalyptická tahová strategie Skyshine's Bedlam, respektive její vydání. V ní se v roli Mechanika ujímáte řízení obrovitého kolosu Dozer, s jehož pasažéry máte projet pouštní pustinu plnou nebezpečí až do vytouženého Aztec City. K tomu ovšem budete potřebovat zkušenou posádku, dost zásob a taktický přehled, který uplatníte na čtverečkové mapě v tahových soubojích. Co vše budete jako Mechanik muset zvládnout vám vysvětlí video, které najdete uvnitř článku.

Jak hned na začátku uvidíte, cesta do Aztec City nespočívá jen ve výběru správných členů posádky, ale také správného Dozeru, mezi jehož typy najdete kromě mnoha typů mechanických gigantů i obřího brouka. Dozer se stává vaší pevností, jíž musíte živit palivem a její obyvatele masem. To jsem zvědavý, jestli půjde přistoupit i na kanibalismus...

Svou roli samozřejmě sehrají i jednotlivá povolání posádky a také vývoj v rámci samotného Dozeru. Skyshine's Bedlam vypadá velmi nadějně a kromě toho, že evokuje FTL zasazenou do madmaxovského kontextu přidává další herní rovinu pomocí tahových soubojů vaší posádky s nástrahami pustiny. Navíc celý rogue-like systém přidává solidní znovuhratelnost, takže se nejspíše nespokojíte jen s jednou úspěšnou cestou do Aztec City. Hra vyjde 17. září na PC.

zdroj: Archiv

Nejnovější články