Kvůli koronaviru se odkládá MMO New World od Amazonu i hororový Hellpoint
zdroj: Amazon

Kvůli koronaviru se odkládá MMO New World od Amazonu i hororový Hellpoint

10. 4. 2020 11:21 | Novinky | autor: Šárka Tmějová |

První velkou obětí pandemie koronaviru se stalo očekávané postapokalyptické pokračování The Last of Us: Part 2, ale herní odklady s ním zřejmě teprve začaly. Práce z domu komplikuje vývoj tvůrcům fantasy MMO New World, které mělo vyjít 26. května, nyní s ním Amazon počítá na konec léta. Spolu s tím se na letní prázdniny odsouvá také uzavřená beta. Zpoždění bude mít kvůli komplikacím s COVID-19 i menší hororové soulslike Hellpoint.

„Rozhodli jsme se odložit vydání New World na 25. srpna 2020 a start uzavřené bety na červenec. Jako většina z vás, i náš tým nyní kvůli pandemii COVID-19 pracuje odděleně. Přestože děláme pokroky, vyvíjet ambiciózní MMO jako New World na dálku je velmi náročné. Chceme mít jistotu, že máme čas udělat z něj ten nejlepší zážitek pro hráče,“ vysvětluje tým na oficiálním blogu hry.

Probíhající testy alfaverze zrušené nejsou a stále se do nich můžete přihlásit. Amazon zároveň slibuje, že bude pravidelně zveřejňovat nové informace a updaty skrz svůj web a sociální sítě.

 

A hned tím prvním novým informačním střípkem je příspěvek o invazích, což je místní obdoba obrany pevnosti. Síly zla mají naštěstí dost slušnosti, aby vám obléhání oznámily předem, takže se hráči den předtím mohou přihlásit k bránění dobrovolně. Podmínkou je minimálně 50. úroveň postavy. Guvernér území, pod nějž pevnost spadá, může vybrat 10 konkrétních hráčů, zbylých 40 míst doplní náhodně vybraní přihlášení hrdinové.

zdroj: Archiv

Pak už jde v podstatě o likvidování vln, za což hráči získají zkušenosti, vybavení a herní měnu. Pokud se jim pevnost nepodaří ubránit, dostanou méně odměn, hlavně ale dané území přijde o různá vylepšení a bude je muset narychlo shánět znovu, aby nebylo příště tak zranitelné. K invazím totiž dochází zhruba jednou za čtyři dny, takže času není nazbyt.

Tenhle model a mnoho dalších kratochvílí v New World si tedy budete moct užívat od 25. srpna.

Odklady kvůli koronaviru dnes neřádí pouze v řadách obřích MMO, týkají se i menšího sci-fi soulslike hororu Hellpoint, který nestíhá své plánované dubnové vydání. Sice má venku už i launch teaser, ale zrovna se slůvkem „launch“ vývojáři v poslední době operují, jak se jim zachce.

zdroj: tinyBuildGAMES

Opuštěná vesmírná stanice Irid Novo, kde se Hellpoint odehrává, se má trochu měnit s každou vaší smrtí, zároveň se na ní dějí podivnosti v závislosti na její 21hodinové rotaci kolem černé díry. Nabídne i multiplayer, ať už lokální, či online kooperaci, anebo čisté PvP. Počkat si na ni ale musíte na konec druhého kvartálu letošního roku, tedy zhruba na červen.

Nejnovější články