Day of the Tentacle Remastered vyjde na PC, PS4 a PS Vita 22. března
zdroj: tisková zpráva

Day of the Tentacle Remastered vyjde na PC, PS4 a PS Vita 22. března

9. 3. 2016 13:02 | Novinky | autor: Adam Homola |

Vylepšená verze další klasické adventury z 90. let, Day of the Tentacle Remastered, vyjde 22. března pro Windows a PlayStation 4 i PS Vita. Předobjednávka je momentálně na PC exkluzivní pouze pro GOG, kde ke hře dostanete jako bonus tři klasické a tři mobilní wallpapery. Od remasterované verze můžete očekávat klasický servis, na který jste u podobných remasterů zvyklí a nejde tak jen o lepší grafiku a bezproblémovou funkčnost hry na moderních počítačích a systémech.

Vedle vylepšené grafiky obsahuje Day of the Tentacle Remastered také prohlížeč artworků, novou hudbu a audio komentář původních tvůrců (Tim Schafer, Dave Grossman, Larry Ahern, Peter Chan, Peter McConnell a Clint Bajakian). Nechybí ani možnost kdykoliv přepnout novou grafiku zpátky na původní pixel, nebo si různé prvky hry namíchat podle přání. 

Můžete tak hrát například v nové grafice se starým uživatelským rozhraním, nebo si vybrat zda chcete moderní či původní hudbu. Day of the Tentacle Remastered obsahuje také kompletní hratelnou verzi Maniac Mansionu, další klasické adventury z pera LucasArts.

Day of the Tentacle je první hra, kterou společně s Davem Grossmanem vedl, produkoval, napsal a designoval Tim Schafer a byť nešlo ze začátku o žádný velký komerční úspěch, u kritiků hra sklidila pozitivní reakce. Po Windows se její remaster dostane i na Mac a Linux, ale ani jedna z těchto verzí zatím nemá datum vydání a dočkáme se jich později.

zdroj: Archiv

 

Pro Double Fine nejde o první remaster "jejich" staré hry. Prvenství patří Grim Fandango Remastered z minulého roku a příští rok bychom se měli dočkat dalšího návratu klasiky: Full Throttle Remastered. V Double Fine se mezitím pracuje na podivné akční plošinovce Headlander a na nedávno crowdfundované Psychonauts 2.

Nejnovější články