Zakladatel Bungie mění zaměření na mobilní hry
zdroj: tisková zpráva

Zakladatel Bungie mění zaměření na mobilní hry

24. 2. 2012 10:41 | Byznys | autor: Aleš Smutný |

Jméno Alexe Seropiana asi většině lidí moc neříká.

Nicméně, jde o zakladatele jedné z nevýraznějších vývojářských skupin uplynulých let, Bungie, kteří přivedli na svět značku Halo a podepsali se tak na vývoji moderní podoby stříleček. Je třeba říct, že v Bungie vydržel „jen“ jedenáct let, po vydání prvního Halo (Už jste hráli povedenou moderní předělávku?) pak založil vlastní studio, Wideload games, které přineslo třeba zábavnou akci Stubbs the Zombie a před třemi lety jej odlovili Disney.


Jenže nic není věčné a hlavně, trh se dynamicky vyvíjí, a tak se Seropian nyní zase posunuje jinam. Opustil Disney a založil novou vývojářskou firmu jménem Industrial Toys. Ta se zaměří na tvorbu her pro mobily a to ještě na platformě free-to-play. Takže tam, kde leží momentálně (stále ještě) zlatý důl byznysu, kde s malým vstupním kapitálem můžete vydělat velké peníze.

Proč o tom vlastně píšeme? Abychom poukázali na to, jak se herní trh vyvíjí. Pravdou je, že mobilní platforma a free-to-play model nyní skutečně patří mezi klíčové trendy v průmyslu. A přestup schopných vývojářů směrem k tomuto trendu podtrhuje fakt, že je momentálně prostě výhodnější a pro mnohé atraktivnější zkusit vytvořit hru na těchto modelech, než riskovat s teoreticky nákladnějším modelem nízkorozpočtové hry pro „velké“ platformy.

Nejnovější články