White Night

White Night

Články

Noirový horor White Night míří i na PlayStation 4 a vyjde za měsíc

OSome Studios se rozhodně nebojí označovat svou hru velikášskými popisy. Když o White Night napíší, že „byla inspirována mistrovskými filmy noirového žánru a hrozbu evokující perspektivou německého expresionismu,“ mám se na pozoru. Nicméně trailery a další popis ze strany tvůrců dávají najevo, že tahle hra si prostě bere estetiku noiru a přidá k ní hratelnost silně evokující původní Alone in the Dark. Kromě PC a Xbox One se navíc White Night objeví i na PS4 a to velmi brzy.

Nezávislé hry migrují na konzole, černobílá hororovka White Night skončila na Xbox One

Sony a Microsoft sbírají lákavě vypadající hry od nezávislých vývojářů jako divé, což není žádná novinka už nejméně rok, ale během letošní E3 byla přítomnost indie her na tiskových konferencích obou firem opravdu markantní. Díky tomu jsem třeba zjistil, že původně PC/mobilní Pavilion vyjde na PS4 a PS Vita, potažmo že černobílá hororovka White Night zase postraší majitele Xbox One.

Fight Club #155 HD: BlizzCon s Adamem

Letošní BlizzCon přinesl celou řadu zajímavých informací a oznámení, která jsme si ve Fight Clubu #155 jedno po druhém probrali s redakčním specialistou na všechno okolo Blizzardu. Po delší době mezi nás zavítal Adam, s nímž jsme si povídali o novém datadisku pro World of Warcraft, mobě Heroes of the Storm, ale i o novinkách okolo Warcraft filmu.

Černobílý horor White Night uctívá Alone in the Dark a Hitchcocka

O hrách jako White Night bych psal nejraději v noci. Hrozí však, že bych se u toho bál a nenapsal nic jiného, než nesouvislou řadu vystrašených písmenek. White Night naštěstí neztrácí nic ze své působivosti na první pohled ani ve dne a zřejmě uhádnete proč. Černobílá grafika, která v herní rovině umožňuje navrhovat hádanky na základě manipulace se světlem, člověka praští od očí. Pořádně.