Video z Torment: Tides of Numenera předvádí Devátý svět a jeho podivnosti
zdroj: tisková zpráva

Video z Torment: Tides of Numenera předvádí Devátý svět a jeho podivnosti

6. 10. 2016 11:20 | Video | autor: Václav Pecháček |

Torment: Tides of Numenera zatím vypadá velice dobře (za to ručím osobně), ale od vydání hru ještě dělí pěkných pár měsíců. A abyste se mezitím nenudili, tak vás autoři milostivě zásobují novými informacemi. Ta nejnovější se v podobě traileru věnuje hernímu světu, který je na první pohled natolik zvláštní a unikátní, že má člověk nutkání ho co nejdůkladněji prozkoumat. Stejně jako v případě Planescape: Torment.

Že se hra odehrává miliardu let v budoucnosti, na Zemi poseté technologickými relikviemi budoucích (ale teď už vlastně dávných) civilizací, a že se tomu všemu říká Devátý svět, to už asi víte. Magické předměty zvané Numenera mají moc přetvořit krajinu, upravit vaše tělo nebo vám pomohou přežít v bezcitném a nepřátelském světě. Ten je zaplněný nejen lidmi, ale také různými stvořeními, která jako kdyby vypadla z psychedelického snu zdrogovaného abstraktního malíře. A můžete se vsadit, že ne všechna budou trpělivě tolerovat vaši zvědavost.

Vy ovšem pravděpodobně stejně zvědaví budete, protože Torment k tomu přímo vybízí. Krátké mrknutí na mapu světa odhalilo například nepřirozeně geometricky precizní poloostrov rozdělený do rovnoběžných řad, ale to není jediná zajímavost. Devátý svět nabízí všechno, co vás napadne. Obrovská města jako sídliště Sagus Cliffs, plná roztodivných obyvatel i obchodníků. Miliony let staré pohřebiště zvané Údolí mrtvých hrdinů. Nádherné útočiště odpadlíků Miel Avest, porostlé zelenou travičkou a ozdobené fialovými stromy. A vsaďte se, že to není ani zdaleka všechno – zvlášť, když se ve hře můžete přesouvat i do úplně jiných dimenzí.

zdroj: Archiv

Jestli se vám hlavou horečně honí jediná myšlenka, a ta myšlenka zní „Tak už to sem konečně navalte!“, určitě nejste sami. Na plnou verzi si ovšem vy, já i všichni ostatní musíte počkat až do příštího roku. Ti opravdoví nedočkavci se ale už teď můžou ponořit do early access verze, která je k nalezení na Steamu.   

Nejnovější články