Trailer na filmový Need for Speed vypadá jako Rychle a zběsile
zdroj: tisková zpráva

Trailer na filmový Need for Speed vypadá jako Rychle a zběsile

19. 11. 2013 11:34 | Video | autor: Aleš Smutný |

Uroboros se zahryzl do svého ocasu, tentokrát v podobě filmového Need for Speed. To dostalo konečně pořádný trailer a v plné palbě předvádí to, na čem by měl film stát. Pokud tedy vezmeme v potaz, že série Rychle a zběsile hodně vycházela z herního Need for Speed, pak se kruh uzavírá tím, že filmový Need for Speed si hodně bere z Rychle a zběsile.

Drobný problém vidím v tom, že podoba tentokrát není úplně dokonalá. Jakkoliv můžeme mít k Rychle a zběsile spoustu výhrad, je to solidní akční odpočinek, který vás osloví, i když zrovna neujíždíte na „vytuněných“ autech a hip hopu. Když se v posledních dílech k Dieseleovi přidal i Dwayne „Rock“ Johnson, mohla série s klidem sáhnout k všeobecné akci a méně těžit z automobilového fetišismu, což jí jen prospělo.

Bohužel, u filmového Need for Speed nějak nevidím ty tváře, které úspěšné Rychle a zběsile utáhly. Kupříkladu Aaron Paul není jako volba hlavního hrdiny, který se mstí za podraz, úplně šťastný. Breaking Bad je sice super, ale žánrově někde úplně jinde a chce od hlavního představitele jiné kvality. Rychle a zběsile tohle u otravného Paula Walkera kompenzovalo nejdřív Dieselem a Michelle Rodriguez, pak se přidal ještě Rock. Tady je nápomocný jen Michael Keaton se žlutými brýlemi a Dominic Cooper, což nestačí.

...

Přitom ale samotná akce s auty nevypadá špatně. Je tu dost tradiční hollywoodské licence, takže realismus nečekejte, ale auta vypadají dobře, na silnici jim to sluší a umí i hezky bouchat. Jednoduše se obávám okamžiků, kdy na plátně auta nebudou nebo ještě hůř, začnou nudit.

Režisér Scott Waugh v sobě nezapře vydřenou a rozsáhlou kariéru kaskadéra. Problém je v tom, že jeho nízkorozpočtová kopírka Call of Duty jménem Act of Valor pracovala s málem dialogů, hrála na jednu notu, a i tak už jí docházel ke konci dech. Když tu slyším stokrát omleté hlášky scény „partička kamarádů od aut se baví“, trochu se oněch neakčních scén bojím. Need for Speed má u nás premiéru 13. března 2014.

Nejnovější články