GOG Connect vám umožní přenést některé hry ze Steamu do své GOG knihovny
zdroj: tisková zpráva

GOG Connect vám umožní přenést některé hry ze Steamu do své GOG knihovny

1. 6. 2016 16:20 | Téma | autor: Aleš Smutný |

CD Projekt představil v rámci své platformy digitální distribuce zajímavou novou službu jménem GOG Connect. Ten po časově omezenou dobu (momentálně se zdá, že pro většinu her bude limit pět dní) umožní převést si vybrané hry, které máte v knihovně na Steamu a jsou k dispozici na GOG.com, do své GOG knihovny. Proces je celkem prostý, skrz stránky Connectu si propojíte oba účty, systém prohledá váš účet na Steamu a nabídne vám ke spárování hry, které můžete takto převést.

Aktuálně je v nabídce 21 her od Deep Silver, Harebrained Schemes, Number None, TaleWorlds a dalších vydavatelů. Časem se počet titulů rozšíří, ale samozřejmě i sníží, protože nabídka je časově omezená. Proces přenosu by měl být bezpečný, protože využívá oficiální Steam API a CD Projekt pracuje jen s vaším Steam ID. Momentálně může propojení chvíli trvat, protože má systém limitovaný počet přístupů.

Pokud máte víc účtů na Steamu, vězte, že jde propojit jen jeden účet na Steamu s vaším na GOG a proces už nejde následně zrušit. Obecně platí, že by mezi oběma verzemi měly být kompatibilní uložené pozice, ale GOG je neumí přenést sám, ani cloudové, achievementy apod. Přenáší se jen licence na danou hru (ze Steamu vám samozřejmě nezmizí).

Pokud si tedy chcete propojit své účty, zamiřte na stránky GOG Connect a také se podívejte na novou slevovou akci, kde jsou právě tituly, jež jde přenést, zlevněné až o 85 procent.

Nejnovější články