Wasteland 2 čekejte spíše až v příštím roce, betu v říjnu
zdroj: tisková zpráva

Wasteland 2 čekejte spíše až v příštím roce, betu v říjnu

22. 7. 2013 14:07 | Preview | autor: Aleš Smutný |

Nezávislé postapokalyptické RPG Wasteland 2 od inXile Entertainment se na Kickstarteru zaplatilo několikanásobně, s čímž také souvisí i celkem očekávané opožděné vydání. Brian Fargo to potvrzuje v updatu pro podporovatele projektu, kde vysvětluje, že se nestihne včas vyrobit obsah odpovídající vybrané částce.

„Jedním z unikátních aspektů naší crowdfundingové kampaně je to, jak je úžasně přefinancována, což nám umožní tvorbu mnohem většího zážitku. Bude mít vpravdě epické rozměry a možná je to největší RPG, na kterém jsem pracoval. Samozřejmě je tu tradiční boj s původním datem vydání“, vysvětluje Fargo.

Což neznamená, že by se vývojáři flákali. Za měsíc prý bude hotová základní verze hry, kde bude funkční boj, tvorba charakteru, cestování po mapě, logbook, inventář, systém vypadávání kořisti, uložené hry, AI a další věci. Podtrhuje to dojem, že inXile si nevzpomněli na poslední chvíli, že by měli vydat hru, ale pilně na ní od začátku pracují.

Kompletní hratelná podoba v tomto rámci je prý šest týdnů za plánovaným datem, ale Fargo konstatuje, že vzhledem k nárůstu toho, co k původnímu plánu přidávali, se není čemu divit. „Jako producent jsem vždy v protichůdné roli, když se snažím posunovat design a míru detailu, zároveň se starám, aby vzniklo něco unikátního, a navíc chci dodržet termín. Jsem celkem potěšen s grafickým i tvůrčím aspektem Wasteland 2, myslím, že rozsah hry lidi překvapí“.

Překvapit se necháme v říjnu, tedy pokud patříte do skupiny lidí, kteří na Wasteland 2 přispěli dostatečně vysokou částkou a budou mít přístup do bety. Fargo má výhodu v tom, že mu betatest budou dělat tisíce hráčů, kteří mají přístup v rámci kickstarterové odměny. Jakmile se začnou shromažďovat reakce od testerů, tým vyhlásí oficiální datum vydání – což asi nebude dřív, jak v dalším roce. Celkově jde o sympatický a otevřený přístup, který dostatečně detailně popisuje, kde se vývoj nachází, a kdy asi čekat první hratelné verze.

Nejnovější články