Mass Effect 3: Omega bude příběh dvou drsných holek
zdroj: tisková zpráva

Mass Effect 3: Omega bude příběh dvou drsných holek

8. 11. 2012 13:12 | Preview | autor: Petr Poláček |

Přiznám se na rovinu, že po dokončení Mass Effect 3 mám problém se do každého příběhového DLC dostat, respektive se přemluvit, že má cenu sednou a začít hrát. Na vině je pocit, že vše už bylo ukončeno, protože konec jsem zažil a vracet se zpátky doprostřed boje o záchranu galaxie, to je prostě divné. Když si to ale vyložím jako interaktivní přehrabávání se v historických análech, nakonec to jde a na připravované DLC Omega si zuby brousím obzvláště pečlivě.

Je mi v zásadě jedno, že jde údajně o doposud nejrozsáhlejší DLC pro jakoukoli Mass Effect hru. Dvě „nové“ zbraně či dvě nepřátelské jednotky mě rovněž nijak zvlášť neoslovují. A o tom, že bych se měl třást z nostalgického vzpomínání při návratu do známých míst a prostorů z ME2 ani nemluvě. Omega je totiž zajímavá kvůli dvěma ženským - Aria T'Loak mě zaujala hned při prvním setkání, no a nechat si ujít pohled na Nyreen, vůbec první turianku v rámci celé ME série? Nejsem blázen.

Tvůrci dle vlastních slov už dlouho věděli, že Aria je perfektní materiál ke zpracování. Jestliže ve trojce působí jako chladná, klidná, ale dosti drsná vůdkyně, vyšoupnutá ze svého domovského prostředí (viz její příběhová linka v ME2), v DLC Omega bychom prý měli poznat více i její emocionální stránku. Aria není stroj, leccos si prožila a skrze Shepardovo hledí do její minulosti budeme moci nahlédnout také, krom jiného i díky druhé nové postavě – turiance Nyreen.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

Nyreen není žádná laciná číča, ale bývalá vojanda, která rozsáhlou síť tunelů a chodeb na Omeze využívala jako úkryt a hlavně, má s Ariou nějakou společnou historii. Holčičí vztahy jsou vždycky složité, ale když jde o dvě zjevně dost drsné květinky, tak by to mohlo být ještě zajímavější. Obě dvě holčiny dostane Shepard samozřejmě do party, protože své obvyklé kámoše nechá na Citadele, odkud se bude na Omegu moci vydat po absolvování Garrusovy kampaně a přečtení emailu od Arie.

Aria i Nyreen jsou biotičky, ale zatímco prvně jmenovaná je v boji výbojná a ofenzivní, druhé děvče se soustředí spíše na defensivní styl. Nyreen kupříkladu umí „vykouzlit“ jakousi ochrannou bublinu kolem ní a blízkého okolí, do níž se samozřejmě mohou schovat Shepard s Ariou, aby ustáli složitou situaci. A těch by nemělo být málo.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

Omega je v prvé řadě pro veterány ME3, takže obtížnost přestřelek se vší pravděpodobností o fous stoupne a podílet by se na tom měl i Rampart Mech, zbrusu nový nepřítel, bojující v řadách Cerberu, který si z Omegy udělal svou vlastní stanici s centrálou v nočním klubu Afterlife. Do něj se samozřejmě podíváte, stejně jako do několika dalších lokací, které znáte z ME2, pokud jste samozřejmě ME2 hráli.

Mass Effect 3 DLC Omega vyjde na PC a X360 27. listopadu, pro PS3 bude k dispozici jen o den později, a jestli nemáte ME ságy dost nebo vás mulťák z trojky už začíná otravovat, mohli byste si s Omegou nějakou tu hodinu legrace užít. Je sice škoda, že Nyreen si po skončení Omegy nebudete moci v partě nechat i pro zbytek ME3 (a nevím, jestli zemře, nebo to prostě jen tvůrci nechtějí povolit), ale takový je život – plný zklamání a nelehkých rozhodnutí.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

Mimochodem, jedno hodně náročné a hodné důležité na vás prý čeká zhruba ve dvou třetinách DLC Omega. Aria s Nyreen v tu chvíli asi budou mít na něco odlišný názor a vám v roli Sheparda nezbude, než si vybrat. Mám takový pocit, že bez ohledu na okolnosti si stejně vyberu Ariu, ale tím se nenechte ovlivnit nebo znechutit. Někdo má prostě úchylku na hezký modrý holky, protože modrá je dobrá!

P.S. Zbylé obrázky z ME3: Omega najdete v této galerii.

Nejnovější články