Sigils of Elohim zadarmo promázne vaše zrezlé mozkové závity
zdroj: tisková zpráva

Sigils of Elohim zadarmo promázne vaše zrezlé mozkové závity

14. 10. 2014 13:02 | Novinky | autor: Petr Poláček |

Přísloví našich předků nabádá, abychom se darovanému koni raději na zuby nedívali, protože bychom možná mohli zjistit, že žádné nemá. V případě freewarovky Sigils of Elohim se ale vyplatí na předky a jejich moudra vykašlat, stejně nechápou, co na tom hraní vlastně vidíme. Sigils of Elohim jsem navíc nevybral náhodně bodnutím prstu v katalogu Steamu – jde o doprovodnou mini-hru pro PC a mobily s desítkami hádanek, jejichž vyřešením si můžete odemknout „předměty a relikvie“ do first-person filozofické puzzle hry Talos Principle od tvůrců série Serious Sam.

O stylu hádanek v Sigils of Elohim vás dostatečně zpraví následující video. V zásadě jde o správné umisťování symbolů na desku, přičemž se dá čekat, že hádanku od hádanky poroste obtížnost. Tvůrci se rovněž dušují, že počet hádanek v Sigils of Elohim poroste s blížícím se vydáním Talos Principle, což je fajn. Stejně jako je fajn, že se Devolver Digital (vydavatel Talos) drží se taktiky podporovat své větší projekty vydáváním zdarma dostupných doplňkových her. Pokud jste nezkusili třeba The Expandabros (propagační hra k titulu BroForce a filmu Expendables 3), tak to ve svém vlastním zájmu udělejte.

zdroj: Vlastní

Nezapomeňte však na Sigils of Elohim (odkazy na Steam, AppStore, Google Play) a hlavně na Talos Principle. Kombinace first-person hry s puzzle adventurou a filozofickým pojetím příběhu z pera Toma Juberta (FTL, The Swapper) a Jonase Kyratzese (Infinite Ocean) není pouze netradiční na pohled, nýbrž se i netradičně hraje, jak by vám potvrdil Pavel, který byl ze hry po letošní E3 víceméně nadšený. Talos Principle vyjde pro PC a PS4 někdy v průběhu letošního podzimu.

Nejnovější články