Poslední díl adventurní série Blackwell vyjde v dubnu
zdroj: tisková zpráva

Poslední díl adventurní série Blackwell vyjde v dubnu

13. 2. 2014 12:50 | Novinky | autor: Ladislav Loukota |

Psal se prosinec Léta Páně 2006, když vyšel první díl point-and-click adventurní série Blackwell s přízviskem Legacy. Od té doby z indie studia Wadjet Eye Games vylezla i tři další pokračování Unbound, Convergence a Deception. Nyní se po více než sedmi letech konečně schyluje i k vydání poslední epizody jménem Epiphany.

Za sérií stojí Dave Gilbert pocházející z vod AGS soutěží. Celá zápletka série Blackwell je jakýmsi spojením noirové detektivky a duchařiny – série povětšinou sleduje příhody mladé spisovatelky Rosangely Blackwell, jíž se jednoho dne zjeví duch a vyjeví, že Rosangela je médiem pro duchy uvězněné v naší realitě. Jak se dá očekávat, Rosangela netráví čtyři dosavadní díly série v sanatoriu pro choromyslné, nýbrž řeší tajemství smrtí zesnulých, kteří ji kontaktovali po smrti.

Na každý pád, noirová stylizace se dá krájet, a bonusovými body je rovněž už dnes skoro ojedinělý žánr klasické adventury. Jak to vypadá v běhu, se můžete podívat v traileru níže, přesnější datum a další informace pak můžete postupně sledovat na homepage hry.

...

Nejnovější články