Rainbow Six: Siege vás nechá střílet při jakékoliv činnosti
zdroj: tisková zpráva

Rainbow Six: Siege vás nechá střílet při jakékoliv činnosti

3. 12. 2014 16:16 | Video | autor: Aleš Smutný |

Jedna z nejzajímavějších her, které se chystají v rámci kooperativní FPS škatulky je Rainbow Six: Siege. Slibuje nutnost pořádné kooperace (a tím tak trochu hrozí, že bez ní budete při hraní plakat) a zničitelnost prakticky všeho, co ve hře najdete. Nový vývojářský deník vysvětluje, jak autoři z Ubisoft Montreal přistupují k systému krytí a hlavně filmovým animacích, které mohou kolidovat s rychlou akcí.

Jak vám vysvětlí ve videu a nebo v rozepsanější podobě v blogu, hlavním pravidel pro Rainbow Six: Siege je, že vám vývojář nikdy nebere možnost bránit se střelbou a to ať už prolézáte oknem, šplháte po laně a nebo stavíte zpevnění zdi. Vždy máte možnost střílet a nebo přerušit danou činnost, takže neskončíte mrtví jen proto, že se hra rozhodla přehrát cool animaci slanění do okna.

Co se týče systému krytí, tvůrci preferují přirozený kryt, bez nějakého kontextuálního tlačítka, které by vás do krytu přesunulo. Platí tedy, že co je schované, to je kryté, ale samozřejmě počítejte s tím, že dostatek olova může udělat z jakéhokoliv krytu cedník, případně, že ne každý materiál kryje stejně. Dobře zní systém vyklánění, kdy nejste nuceni kryt opouštět celým tělem, ale můžete se naklonit tak, abyste stříleli zpoza svého úkrytu.

To je pro akci, která se odehrává v uzavřených prostorách poměrně klíčové, protože bez funkčního systému vyklánění by se přestřelka mohla měnit v souboje pistolníků, kteří celí vylezou zpoza rohu a pálí na sebe ve stoje. Rainbow Six: Siege se zatím rýsuje velmi solidně. Otázkou ale je, kolik různých prostředí autoři nabídnou, protože s jedním domem bychom si dlouho nevyhráli. Času na představení dalších lokací je ale asi dost, protože stále nevíme kdy hra vyjde. Snad to bude letos, na PC, Xbox One a PS4.

zdroj: Vlastní

Nejnovější články