Psychologický horor Hektor spoléhá spíše na boj s šílenstvím než s potvorami
zdroj: tisková zpráva

Psychologický horor Hektor spoléhá spíše na boj s šílenstvím než s potvorami

19. 3. 2015 13:58 | Video | autor: Aleš Smutný |

Žánr survival hororů už připomíná les, kde pro obyčejné stromy nevidíte spoustu zajímavých stromů. Ačkoliv už opadla vlna hororů, které na sebe přitahovaly pozornost hlavně uječenými let's playi, pořád v rámci žánru vzniká spousta nových her. Jednou z nich je i spíše menší projekt Hektor, který v únoru vyšel na Steamu, ale až nyní se probojoval do širšího povědomí.

Děj se točí kolem tajné základny Hektor v Grónsku. Hrdinu zápletky zde věznili a mučili, ale zdánlivě už tam nikdo nezůstal a vy musíte uniknout z labyrintu chodeb. Má to ale několik háčků. Třeba trpíte psychózou, která pramení z prožitých muk. Stav, kdy se realita začne definitivně rozpíjet do vašeho šílenství tak oddalujete jen polykáním pilulek, které musíte na základně hledat.

Podle prvních recenzí není Hektor moc dlouhá hra, na druhou stranu ale nejde ani o tradiční survival horor. V prvé řadě totiž nejde o střet s potvorami, ale spíše o vychutnávání atmosféry šílenství. Znovuhratelnosti by měl napomáhat i systém JIGSAW, který generuje levely v reálném čase, což znamená, že ztratíte přehled o realitě a fikci tvořené halucinacemi vaší postavy.

Zdá se tedy, že Hektor by mohla být hlavně alternativou pro milovníky žánru. Momentálně vyjde s 25% slevou na 15 eur.

zdroj: Archiv

Nejnovější články