Human Element kombinuje postapo akci se survival prvky a stavěním opevnění v otevřeném světě
zdroj: tisková zpráva

Human Element kombinuje postapo akci se survival prvky a stavěním opevnění v otevřeném světě

6. 12. 2014 13:58 | Video | autor: Adam Homola |

Vytvořit v dnešní době zombie titul, který není vykrádačkou desítek jiných podobných her, není jednoduché. Dying Light na to jde přes parkour a Human Element se zase soustředí na život či přežívání ve světě, kde zombie apokalypsa proběhla už před 35 lety a lidská populace se uchýlila do několika bezpečných útočišť. Právě v nich najdete poslední zbytky drahocenných surovin nutných k přežití, o které ale musíte bojovat, jak ukazuje video.

Hráč si vybere či vytvoří vlastní postavu a bojuje s týmy přeživších o suroviny a tím pádem i o přežití. Jakmile nastřádáte dostatek surovin, můžete si vybudovat opevnění a posílit jeho obranu. Human Element si tedy bere inspiraci z některých prvků Minecraftu a klasický model zombie akce chce ozvláštnit o budování a možná i tower defense prvky.

Hru mají na svědomí tvůrci ze studia Robotoki, kterému šéfuje Robert Bowling, do roku 2012 de facto hlavní kreativec série Call of Duty v Infinity Ward. Human Element je první hra jeho nového studia, kterou měla původně vydat korejská firma Nexon jako free to play akci. V polovině letošního listopadu však Bowling oznámil, že po dohodě s Nexonem si tvůrci hru vydají sami v listopadu 2015 jako klasický placený titul bez využití free to play modelu.

zdroj: YouTube.com

Aktuální video z Human Element připomíná spíš filmeček než záběry ze hry, ale záběry naznačují, že se tvůrci i ve hře hodlají snažit o výraznou stylizaci a ne realismus - přestože běží na nejnovější verzi CryEngine technologie od Cryteku. Human Element by měla vyjít v listopadu příštího roku na PlayStation 4, PC, Xbox One, Wii U a mobilní zařízení.

human eleement_mini zdroj: tisková zpráva

Nejnovější články