Únorové recenze na Games.cz: Zázraky, očekávaná zklamání a zástup osmiček
zdroj: Ubisoft

Únorové recenze na Games.cz: Zázraky, očekávaná zklamání a zástup osmiček

1. 3. 2024 10:30 | Téma | autor: Redakce Games.cz |

Rok 2024 je v plném proudu a jen během února jsme zrecenzovali 14 her, z nichž většina to svými kvalitami dotáhla na krásných 8/10. Padly i dvě devítky, které ale vesmír vyvažuje dvěma pětkami.

Suicide Squad: Kill the Justice League – 5/10

„Pod zábavnou akcí a výborně zahranými postavami se skrývá průměrný looter shooter, ve kterém opakujete asi pět aktivit pořád dokola. Suicide Squad: Kill the Justice League mohla fungovat jako krátká akční odbočka. Jako hra, ke které se budete pravidelně vracet, ale naprosto selhává,“ zklamaně hodnotí superhrdinskou akci Jakub Malchárek.

zdroj: vlastní video redakce

House Builder – 5/10

„House Builder měl velký potenciál, ale nakonec ze stínu House Flipperu nevykročil. Stavba domů není propracovaná ani uspokojivá, vývoj postavy působí jako ušitý horkou jehlou a moc hezky se to neposlouchá ani se na to nekouká. Zaujme jen prostředím a různorodostí ve stavbách a stavebních procesech. Pokud hledáte občasný oddych, může fungovat, ale vaše další hra na všechny následující večery se z něj opravdu nestane,“ varuje Patrik Hajda před stavitelským simulátorem.

zdroj: PlayWay

CLeM – 8/10

„Pokud zrovna nemáte chuť na nějakou akci, strategii, survival či sport a chcete si v poklidu odhalovat tajemství a namáhat mozkovnu v adventuře „jako za starých časů“ a za pár hodin se dočkat uspokojení z dokončení další hry, CLeM vám to do puntíku splní,“ pochvaluje si Patrik Hajda originální „puzzlevanii“.

zdroj: Iceberg Interactive

Banishers: Ghosts of New Eden – 7/10

„Banishers jsou slušnou hrou, která ale nijak nevybočuje a obávám se, že ji stihne kletba titulů z počátku roku. Potenciál námětu šel vytěžit lépe, akční složka v rázu studia Don't Nod opět působí nadbytečně a odfláknutě,“ soudí Pavel Makal o nenaplněných očekáváních.

zdroj: vlastní video redakce

Mario vs. Donkey Kong Remake – 9/10

„Výborná logická plošinovka, která dokáže zabavit malé i velké, staré i mladé. Precizní design tady jde ruku v ruce se sympatickou prezentací a vytříbenou hratelností, která jde vstříc moderním trendům, přičemž nezapomíná na staré pořádky. Nintendo opět střílí do černého,“ překypuje nadšením Adam Homola.

zdroj: Nintendo

Helldivers 2 – 8/10

Helldivers 2 nabízí hromadu legrace při masakrování broučí či robotí populace a stačí jim k tomu jen několik vydařených hratelnostních prvků. Už dlouho jsem se u žádného koopu tak skvěle nebavil,“ přiznává Pavel Makal.

zdroj: PlayStation

Inkulinati – 8/10

„Skvělá tahovka se ztřeštěnými zvířátky, stylizovanými do středověkých iluminací. Inkulinati je návykové, ilustrace vtipné a nápadité, ale zapeklité souboje proti inkoustovým příšerkám pořádně prověří vaše logické uvažování. Pod roztomilým zevnějškem se skrývá malá, ale komplexní strategie,“ neskrývá ve své recenzi překvapení Jakub Malchárek.

zdroj: Yaza Games

Ultros – 9/10

„Neotřelá metroidvanie, která je plná brilantních nápadů a fantastického výtvarného zpracování. Ultros je další eso do debaty o hrách jako umění, a navíc se i výborně hraje,“ garantuje vám Jakub Malchárek.

zdroj: El Huervo

Skull and Bones – 6/10

„Na Skull and Bones jsme čekali tak dlouho, že jsme mohli mít jak přehnaná, tak i nulová očekávání. A výsledek tomu docela odpovídá. U hry jsem se častokrát opravdu bavil, užíval si plavbu, souboje i svět jako takový. Ale nelze přehlédnout chybějící prvky, silný grind a obecnou repetitivnost zážitku i docela závažné bugy. Definitivně to nebude hra pro každého, ani hra desetiletí, ani splněný sen hledačů pokladů a roleplayerů pirátů a rozhodně by jako celek mohla dopadnout daleko lépe. Ale když se do hry více ponoříte, baví vás téma a celkový, akčně-grindovací styl, umí vás odměnit. Ale až následující měsíce ukáží, zda dodatečný obsah bude natolik zajímavý, aby u hry mělo smysl setrvat,“ dumá nad téměř zázračným vydáním Patrik Hajda.

zdroj: vlastní video redakce

Pacific Drive – 8/10

„Lootovací maraton s upravitelným auťákem v hlavní roli. Pacific Drive šikovně kombinuje roguelite prvky s arkádovou hratelností, která udělá radost všem hračičkům, kteří si na virtuálním autě chtějí vylepšovat vše od pneumatik po panely karoserie. I přes repetitivní herní náplň a místy frustrující obtížnost jde o atmosférickou jízdu, která dokáže vykouzlit působivé scenérie,“ rozpovídal se Jakub Malchárek o neotřelém mixu žánrů.

zdroj: vlastní video redakce

Tomb Raider I-III Remastered – 8/10

„Milostný dopis pamětníkům, nelítostný zážitek pro moderní hráče. Remasterovaná trilogie perfektně zachycuje kvality starých her, hratelnost je ale plně poplatná své době. Nováčci, přistupujte obezřetně,“ varuje Pavel Makal.

zdroj: Aspyr

Arizona Sunshine 2 – 8/10

„Povedená zombie střílečka a jedna z mála her, které v současnosti zachraňují nabídku PS VR2. Solidní obsah, hezká grafika a parádní pocit ze střelby vystačí na slušně dlouhou dobu,“ užívá si Pavel Makal nejnovější přírůstek pro virtuální realitu.

zdroj: Vertigo Games

Brothers: A Tale of Two Sons Remake – 8/10

„Srdceryvný příběh dvou bratrů umí i po tolika letech stále okouzlit. Napomáhá mu nová grafická stránka a stále funkční, jednoduchá a dodnes neokoukaná hratelnost. Tím hlavním je tu ale příběh, či spíše styl jeho vyprávění, který je mistrně zprostředkovaný řečí těla nejrůznějších postav a samotným dechberoucím prostředím. Krásná nestárnoucí jednohubka na jedno až dvě sezení, tentokrát navíc v plnohodnotné kooperaci, s níž se ale ze hry vytrácí původní neotřelý nápad s ovládáním,“ zamýšlí se Patrik Hajda nad prvotinou tvůrce It Takes Two.

zdroj: Foto: Starbreeze

Terminator: Dark Fate – Defiance – 7/10

„I přes špatný pathfinding, nepřesvědčivou umělou inteligenci a nezajímavou práci s licencí Terminátora je Terminator: The Dark Fate – Defiance povedenou taktickou strategií. Krom bojů a zásobování jednotek neřešíte sice nic jiného, ale zoufalé střety mezi odbojem a propojeným křemíkovým vědomím jsou zpracovány parádně,“ pochvaluje si Jakub Malchárek nejnovější hru podle slavného bijáku.

zdroj: Slitherine

Nejnovější články