zdroj: Archiv
Vývojáři vybrali přes 537 tisíc dolarů (původně chtěli 280 tisíc), přičemž penízky do fondu se jim hrnuly i ke konci, protože si na základě hráčského hlasování stanovili celou řadu obsahových milníků za překonání specifické částky. O tom, co všechno ve hře bude za přešvihnutí žádané částky navíc, si můžete přečíst na Kicstarterové stránce. A pokud se vám číst nechce, můžete se opíjet záběry z videa, které prezentuje vojáka - jednu z hratelných tříd ve hře.
Říkal jsem to už dříve a říkám to znovu – na záběrech vypadá Grim Dawn méně vybroušeně a uhlazeně, než Diablo III, ale je to dáno drsnějším a syrovější stylizací. A právě to se mi líbí, nevím jak vám. Druhý osobní důvod, proč je mi Grim Dawn sympatický, spočívá v tom, že tvůrci šli na Kickstarter s něčím konkrétním, s něčím rozpracovaným, s něčím, co by pravděpodobně vyšlo i bez Kickstarteru.
Jiné týmy se na Kickstarter obrací s tím, že chtějí peníze na to, aby vůbec začali něco dělat, takže de facto pořádně nevíme, co od nich čekat. Tvůrci z Crate ale v prvé řadě chtěli dělat hru, takže na ní makali a Kickstarter používají jenom k tomu, aby projekt pozvedli na vyšší úroveň. Z pohledu hráče a potenciálního investora do vývoje je jasné, komu budu víc věřit v tom, že dodá slíbený produkt – budu věřit Crate a jejich motivaci hlavně dělat hru, kterou chtějí a nebáli se kvůli tomu riskovat, když do vývoje vložili své vlastní peníze. Tak nějak to poukazuje na sebedůvěru, bez které se nikdy nic pořádného udělat nedá.