Ujeté zabíjení s teenagerkou v Lollipop Chainsaw
zdroj: tisková zpráva

Ujeté zabíjení s teenagerkou v Lollipop Chainsaw

18. 8. 2011 18:30 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Dobře, předem je třeba říct, že zombie začínají být ve hrách už tak trochu otravné. Nemohl by to být někdo jiný? Třeba nějak formálně, klidně ať se plouží a jde po mozcích, ale nemusí to být zrovna zombie. Nicméně stalo se a bude se dít, takže vzhůru na Lollipop Chainsaw, příběh jedné středoškolské roztleskávačky.

Juliet myslela, že tohle bude normální den, kdy bude trochu trénovat, setká se se svým klukem, oslaví osmnáctiny... ale místo toho dostala školu plnou zombií. Ale Juliet má kromě krátké sukénky, dvou blonďatých culíků a nacpaného dekoltu ještě jednu věc... motorovou pilu. A také vytrénované tělo, které se nebude bát využít při boji se školou plnou masachtivých nemrtvých. Nicméně hra nebude tak úplně průhledná a jednoduchá, jak nyní může zdát.

Půjde totiž o cílenou a pečlivou stylizaci studia Suda51 v čele s Goičim Sudou. Název jasně směřuje k určitému sociálnímu typu středoškolaček a od této popkultury se odvozují i další vlastnosti hry. Kupříkladu krev nebude krví, ale místo ní uvidíme všude kolem cákat růžovou, lízátkovou hmotu. Důležitá bude motorová pila, ale i schopnosti roztleskávačky, které prý dle tvůrce musíte pochopit a dobře využít. Prostředí školy by mělo nabídnout specifické prostředí pro páchání spousty násilí na nemrtvých spoluobčanech, plus by měly přijít i různé vychytávky jako je boj dle zvuku, o němž se ale zatím Suda nechtěl příliš šířit. Takže ano, je to skutečně hodně zvláštní hra, ale to nijak nekazí její potenciál. Umí se na sebe podívat s nadsázkou, humorem a jak dokazuje trailer, pořád dokáže být akční a výrazově velmi specifická. Tuším ovšem, že s věkovým ratingem to nebude mít jednoduché.

Nejnovější články