Tvůrci Alan Wake představují Xbox One drama Quantum Break
zdroj: tisková zpráva

Tvůrci Alan Wake představují Xbox One drama Quantum Break

22. 5. 2013 17:24 | Novinky | autor: Petr Poláček |

Update (17:24) – Tak už víme, jak je to s tím seriálem a vy si to přečtěte na konci článku.

Jednou z Xbox One exkluzivit, které jen tak (jestli vůbec) na jiných platformách neuvidíme, je Quantum Break – údajně revoluční pokus o propojení hraného dramatu s hrou. Nebudu za šťourala, abych zmiňoval MMO střílečku Defiance, která se pokouší o to samé, a raději zmíním to podstatné: Quantum Break je nová hra od tvůrců z týmu Remedy, autorů Max Payne a Alan Wake. A Death Rally, pokud někoho zajímá název nejlepší hry, kterou kdy Remedy stvořili.

První trailer na Quantum Brak najdete po rozkliku, někde okolo se válejí obrázky a zatímco budete tento obsah konzumovat, musíte se spokojit s dosti vágním popisem hry z tiskové zprávy. Ta popisuje Quantum Break jako „revoluční zábavní zážitek, který smaže linii mezi hraním a televizí tím, že spojí drama a herní obsah do jednoho celku.“ Pokud vám to zní ambiciózně a snad i nabubřele, tak počkejte na další PR frázi: „Hraní ovlivní vývoj TV show, která vás na oplátku bude informovat o tom, jak hrajete.“

...

Skoro bych dal ruku od ohně, že něco podobného se povídalo právě o zmíněné online střílečce Defiance, ale tak už to ve světě zábavy chodí. Podstatné je, že Remedy hodlají na Quantum Brak pracovat tak dlouho, jak bude potřeba. Jinak řečeno, nepočítejte, že si Quantum Break zahrajete při zahájení prodeje Xbox One. Jen aby to nedopadlo jako s Alan Wake. Nemyslím tím, že by hra dopadla nějak zle, chraň bůh. Spíše jde o to, že se na její vydání čekalo opravdu hodně dlouho a nakonec z toho vylezlo něco diametrálně odlišného od původního záměru. Ale to je život…

Update (17:24) - Jak už naznačuje trailer, půjde tu o přesuny v čase a hrozbu budoucnosti. Náš, doposud nepojmenovaný, hrdina bojuje právě s touhle budoucností, kdy hrozí, že nějaké časové paradoxy způsobí konec světa. Čím blíže je navíc onomu konci, tím více se objevují momenty, kdy se protínají dvě reality nebo časové roviny a většinou končí nějakou katastrofou, třeba tou lodí v mostu.

Hru bude zároveň doprovázet seriál, ovšem ne v televizi, jak jsme původně mysleli, ale zřejmě ve hře. Tenhle seriál vám bude upravován na míru podle toho, jaké činy během hry provedete, jak se v daných chvílích rozhodnete. Měl by to být váš režisérský sestřih seriálu. O mnoho víc toho nevíme, jen bylo potvrzeno, že Quantum Break bude exkluzivní pro Xbox One.

Nejnovější články