Respawn Entertainment pracují na akční adventuře ze světa Star Wars
zdroj: tisková zpráva

Respawn Entertainment pracují na akční adventuře ze světa Star Wars

5. 5. 2016 13:41 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Electronic Arts rozhodně nehodlají svá práva na Star Wars promarnit. Nově se totiž k portfoliu jejich studií, která pracují na hrách z univerza Star Wars přidávají i Respawn Entertainment, tvůrci Titanfallu. Pokud jste měli dojem, že ti přece chystají Titanfall 2 (viz článek), nemýlíte se. Nové hře se bude věnovat jiná část studia pod vedením Stiga Asmussena, který do Respawnu přešel ze Santa Monicy, kde pracoval na sérii God of War. Na hře se navíc teprve začíná pracovat.

Asmussen v oficiálním vyjádření zmiňuje, že se na tvorbě hry dohodli s EA i s Lucasfilmem. Žánrově bude hra spadat mezi akční adventury z pohledu třetí osoby. „Chápu, že to může znít trochu suše, ale pracovat na hře z neustále se rozvíjejícího univerza Star Wars nám otevírá tolik cest, kterými se můžeme vydat a nevídaný prostor, na němž můžeme tvořit. Už jsme položili základy skrze složení malého, talentovaného týmu, který je připravený na úžasnou cestu, jež před námi leží,“ vysvětluje.

Tím potvrzuje, že se teprve začíná pracovat na konceptu a celý vývoj se teprve blíží k přípravě produkce. Ostatně, Respawn nabírá nové lidi a když se podíváte na seznam hledaných pozic, uvidíte, že na novou Star Wars hru je potřeba ještě hodně vývojářů. Samotné oznámení nenese mnoho dalších informací, kromě těch, že jde pro Asmussena, fanouška Star Wars o splněný sen.

Oznámení potvrdil i Patrick Söderlund, viceprezident EA, který přidal i pár informací. Respawn se tak prý přidal ke studiím ze stáje EA, která pracují na Star Wars hrách a mezi nimi vyjmenoval Visceral Games (ti pracují na Star Wars hře s Amy Hennig), Motive Studios (v čele s Jade Raymond spolupracují na té samé hře), Capital Games (stojí za mobilní SW: Galaxy of Heroes), DICE (Battlefront) a BioWare (Star Wars: The Old Republic).

Zároveň i potvrdil, že vývoj nové hry v Respawnu povede Stig Asmussen. My teď můžeme jen hádat, nebo si spíše přát, v jakém období a zasazení by se nový titul mohl odehrávat. Třeba je ještě šance, že dojde k oživení 1313. Zavzpomínejma na původní, nyní již asi definitivně mrtvý projekt prvním trailerem.

zdroj: Archiv

Nejnovější články