Programátor Gone Home představil folkovou hru Where the Water Tastes Like Wine
zdroj: tisková zpráva

Programátor Gone Home představil folkovou hru Where the Water Tastes Like Wine

4. 12. 2015 19:19 | Novinky | autor: Adam Homola |

Spoluzakladatel studia Fullbright a programátor Gone Home Johnnemann Nordhagen oznámil prvotinu svého nového studia Dim Bulb Games. Where the Water Tastes Like Wine má být dost netradiční adventura, kombinující 2D vizuály s 3D mapou celé Ameriky. Právě po ní budete v průběhu hry cestovat a potkávat spoustu neznámých lidí. Prostě taková cestovatelská hra.

Co cizinec, to unikátní příběh, který se vám dotyčný nebude zdráhat povědět. Where the Water Tastes Like Wine je tak o cestování, sdílení povídek a příběhů a přežívání nástrah osudu. O nádherné ilustrace, na které se můžete podívat v traileru či v galerii, se postaral Kellan Jett. Oproti tomu jednotlivé povídky má na svědomí prý velká spousta zkušených scénáristů a pisálků.

zdroj: Archiv

Samotná hra je podle Nordhagena inspirována lidovými příběhy a americkou folkovou muzikou. Čím dál ve hře budete, tím víc by se měla měnit atmosféra. Z relativně normální na začátku až do poměrně fantaskní, psychedelické, surreální a strašidelné na konci. Trailer toho ze samotné hratelnosti prozradil jen trošku a na další informace si budeme muset počkat.

Where the Water Tastes Like Wine vyjde někdy v průběhu příštího roku na PC a Mac. S dalšími platformami se zatím napevno nepočítá, ale Nodhagen je nevylučuje - je pravděpodobné, že po vydání na PC se hra dostane i na konzole, pokud o ni bude zájem.

Nejnovější články