PlayStation Vita TV jde cestou malých konzolí k televizi
zdroj: tisková zpráva

PlayStation Vita TV jde cestou malých konzolí k televizi

9. 9. 2013 11:30 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Je to Vita a není to Vita. Nenajdete na ní display, tlačítka, dotykovou plošku, prostě nic. Nic z toho ale potřeba, protože ovládat se bude Vita TV DualShockem 3 a zobrazovat bude vše na televizi. Dá se říci, že Sony vytvořila výkonnějšího bratránka OUYA s tím rozdílem, že s konceptem malé konzole k televizi OUYA nepřišla jako první.

PlayStation Vita TV je založena na konstrukci klasické Vity a umožní na televizi hrát většinu z her na PS Vita včetně PSP a PSOne Classics her. Některé PS Vita hry ale fungovat nebudou a jde o ty kousky, které využívají dotykové ovládání bez možnosti přemapování funkcí na tlačítka.

...

Kromě her bude PS Vita TV podpora Hulu, Sony Video Unlimited a japonské streamovací služby, takže půjde o plně multimediální zařízení. Jak se můžete přesvědčit na videu, s pomocí PS Vita TV bude možné streamovat obraz z PS4 na televizi či obrazovku v úplně jiné místnosti. A také bude PSV TV podporovat eBooky, byť asi mnoho lidí, kteří by si chtěli číst knížku na televizi, nebude. Celkově jde ale o zajímavý kus hardwaru, který si minimálně v Japonsku najde své publikum, protože prostě nabízí v malém, úhledném balení solidní porci funkcí.

V Japonsku vyjde PS Vita TV 14. listopadu, vydání ve světě bude následovat v blíže nespecifikované budoucnosti. Základní verze navíc bude stát v přepočtu jen 100 dolarů, v balíčku za 150 dolarů pak najdete DualShock 3 a 8GB kartu. Už jen jako brána k řadě služeb zní pro mnohé zákazníky PS Vita TV lákavě. V našich končinách bohužel tato funkce příliš nezaboduje, protože většina streamovacích služeb zde oficiálně nefunguje.

P. S. Na dlouhatánském seznamu PS Vita her, které bude PS Vita TV podporovat, nechybí Ninja Gaiden Σ Plus, Soul Sacrifice i pokračování s přídomkem Delta, God Eater 2, Lumines, Rayman Origins a další. Kompletní seznam najdete za tímto odkazem, částečný výpis pak nabízí třeba Polygon.

Nejnovější články