PlayStation 4 Pro vyjde letos v listopadu a bude stát 399 eur
zdroj: tisková zpráva

PlayStation 4 Pro vyjde letos v listopadu a bude stát 399 eur

7. 9. 2016 22:23 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Na své tiskové konferenci představila Sony novou verzi konzole PlayStation 4, která nese za jménem Pro (dříve označovaná jako Neo) a rozhodně na ní nebudete čekat dlouho. K dostání totiž bude od 10. listopadu a tedy bude připravená na podzimní vlnu velkých her, které už s její kapacitou pro zobrazení 4K a celkově lepším hardwarem počítají. Navíc bude stát překvapivě nízkých 399 eur, tedy stejnou cenu jako původní verze konzole. V přepočtu je to cca 10 800 korun.

Pod kapotou PS4 Pro najdete jednočipový osmijádrový procesor AMD Jaguar, 4,2 TFLOPS grafiku (původní a Slim verze má 1,84) a 8 GB DDR5 RAM. K tomu si přidejte 1TB harddisk. Mimochodem, Wi-Fi s protokolem 802.11 a/b/g/n/ac už bude umět 5GHz síť. Všechny tři USB porty budou 3.1. Celou hardwarovou specifikaci najdete v tabulce pod odstavcem.

PS4_HW zdroj: tisková zpráva

PS4 Pro není nová generace konzole, na ní i na základní verzi poběží zcela stejné hry a společně budou sdílet veškerou knihovnu apod. Výhodou PS4 Pro je silnější hardware, který umožní hraní v lepším módu, což se může promítnout do 4K rozlišení, ale i lepšího výkonu apod. Dokonce i když nemáte 4K televizi, PS4 Pro bude hru zobrazovat v co nejvyšším rozlišení, jaké vaše televize zvládne.

Stejně tak u her pro PlayStation VR bude k dispozici „Pro“ mód, který znamená, že tvůrci her mohou pracovat s lepším hardwarem, což se může promítnout do rozlišení, framerate apod.

Nedá se ale říct, že by tímto Sony hodila přes palubu vlastníky současné PS4, kteří by dostávali „horší“ hry. U většiny titulů, které budou podporovat PS4 Pro, jde prostě o nadstavbu, ať už jde o 4K a nebo zajištění stabilnějšího framerate. Podpora HDR totiž přijde skrz patch příští týden na všechny modely PS4.

Z nejbližších her s podporou PS4 Pro můžete počítat u Battlefieldu 1, Call of Duty: Infinite Warfare (a update podpory čeká i Black Ops 3), FIFA 17, Watch Dogs 2, Rise of the Tomb Raider, Deus Ex: Mankind Divided a v budoucnu i Horizon: Zero Dawn, Mass Effect: Andromeda a nebo Spider-Man.

Na konci roku bude mít PS4 Pro i aplikaci Netflixu s 600 filmy a seriály, které budou k dispozici ve 4K rozlišení. Sony tedy vzala 4K hraní velmi rychlým a rázným útokem. Cena PS4 Pro je sympatická a lákavá. Nicméně, záleží na každém uživateli, zda využije bonusy, které lepší hardware nabízí. Hry pro normální verzi PS4 se rozhodně ošklivějšími nestanou. 

Nejnovější články