Fragments of Him převypráví, co se děje po smrti člověka v jeho okolí
zdroj: tisková zpráva

Fragments of Him převypráví, co se děje po smrti člověka v jeho okolí

13. 7. 2015 18:10 | Novinky | autor: Honza Konfršt |

Nezávislý tým SassyBot Studio oznámil svůj nový titul – tím je first person adventura Fragments of Him, jež příští rok zamíří pouze na PC a Xbox One. Oficiální stránka odhaluje dekadentní atmosféru a také přidává trailer, jenž u příležitosti oznámení Xbox One verze vývojáři vydali. Náplň hry je pak lákadlem samotným – Fragments of Him nabídne vyprávění o tom, co se děje v okolí člověka, jenž musel tento svět náhle opustit. Autoři se tak chtějí podívat na smrt jedince z jiné perspektivy, než jak je tomu u jiných děl zvykem.

Hráči se stanou součástí vzpomínek na čerstvě zesnulého protagonistu hry – Willa. Sami tak budou moci v praxi vidět, co se v uměleckém podání děje v okolí jedince v okamžicích a dnech, jež následují po jeho tragické a v tomto případě také rovněž nikterak očekávané smrti. Vedle vzpomínek Willova okolí se hráči ale také podívají do vzpomínek i samotného Willa.

Autoři se zároveň vůbec nebojí a nevyhýbají se ve videohrách stále ještě trochu ožehavému tématu homosexuality – hráči sledují příběh nejen jeho ex-přítelkyně Sarah, ale také Willova současného přítele v době smrti. V jeho kůži pak například vkračují do nově prázdného bytu a nasávají atmosféru neočekávaného a především trvalého odloučení. Z dalších postav pak autoři zmiňují ještě babičku protagonisty, Mary. Nyní si už ale nenechte ujít atmosférický trailer lákající na tento vpravdě netradiční kousek nezávislé scény:

zdroj: Archiv

Nejnovější články