Zaklínač 3 dostane oficiální nástroje pro tvorbu modifikací
zdroj: Foto: CD Projekt

Zaklínač 3 dostane oficiální nástroje pro tvorbu modifikací

15. 11. 2023 15:40 | Novinky | autor: Jan Slavík |

Pokud jste si při vychutnávání Geraltovy cesty za nalezením své chráněnky Ciri ve skvělém RPG Zaklínač 3 představovali, co všechno by se ve zdejším světě dalo ještě vystavět nebo jak byste tu či onu část hry nějakým způsobem upravili, můžete se zaradovat: Studio CD Projekt RED právě oznámilo, že hráčům nabídne editor a sadu nástrojů k tvorbě modifikací.

Editor dorazí někdy příští rok, bude zdarma a počítá nejen s možností měnit existující scény či úkoly, ale nechá kreativní část publika tvořit i zcela nový obsah – ať už půjde o příběhy kanonicky věrné předloze, nebo třeba výlety do úplně jiných vesmírů. 

Modifikace pro Zaklínače 3 už samozřejmě k mání jsou – na serveru Nexus Mods si jich můžete stáhnout přes 6 000. V drtivé většině případů se však jedná o úpravy uživatelského rozhraní, vizuální vylepšení, drobné změny v herních mechanismech či, jak to tak bývá, mody se svlečenými dámami. Větší příběhové modifikace s vlastním novým obsahem byste hledali víceméně marně. 

A právě takové by mohly být největším lákadlem oficiálního editoru, protože s širší paletou nástrojů samozřejmě rostou i kreativní možnosti. Tvořiví fanoušci budou moci popustit uzdu představivosti, rozšoupnout se opravdu naplno a vytvořit, co hrdlo ráčí. Potenciál je obrovský, uvidíme, jak ho komunita využije.

Nejnovější články