Yakuza: Like a Dragon vyjde o pár dní dřív a dostane film
zdroj: Sega

Yakuza: Like a Dragon vyjde o pár dní dřív a dostane film

29. 9. 2020 11:00 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Yakuza: Like a Dragon sice vyšla už 16. ledna, ale pouze v Japonsku a jen na platformě PlayStation 4. Na její vydání na západních trzích jsme měli čekat do 13. listopadu, ale jakmile došlo k oznámení launche Xboxu Series X/S, byznysová jednání se dala do pohybu. Výsledkem je posunutí data vydání na 10. listopad, které platí pro téměř všechny platformy.

V den uvedení nového Xboxu na trh si novou Yakuzu zahrajete na Xboxu Series X, Xboxu Series S, Xboxu One, PC (HW nároky pod článkem) a PlayStationu 4. Jediný, kdo musel z kola ven, byl PlayStation 5, který se hry dočká až 2. března příštího roku. Je to trochu podivné vzhledem k historii série, jejíž díly byly povětšinou exkluzivní právě pro konzoli od Sony.

Majitelé obou PlayStationů mohou počítat se zdejší obdobou služby Smart Delivery, tedy Yakuza: Like a Dragon zakoupená pro PS4 vám zajistí tu samou hru na PS5 bez nutnosti dalších plateb. Platí to jak pro digitální, tak diskovou verzi hry. S čím ale nemůžete počítat, je přenos uložených pozic mezi konzolemi.

Novinky doprovází ještě oznámení o chystané filmové adaptaci série Yakuza. Tu Sega natočí ve spolupráci se západními studii 1212 a Wild Sheep. Zatím má pouze producenty a teprve hledá scenáristy. Nebudou to ale mít jednoduché, protože pokud se scénář nezalíbí tvůrci série Tošihirovi Nagošimu, k natočení prostě nedá zelenou.

Tak snad se v Hollywoodu zrodí důstojná adaptace, na kterou bude mít smysl zajít do kina (když nás do něj pustí). Dokážete si to ale vzhledem k předloze představit? Yakuza umí být zejména v soubojích a vedlejších aktivitách pořádně ulítlá a zpracovat něco takového na stříbrném plátně tak, aby to dávalo smysl i západnímu fanouškovi, asi nebude nic jednoduchého...

Minimální HW požadavky:

OS: Windows 10
Procesor: Intel Core i5-3470 | AMD FX-8350
Paměť: 8GB RAM
GPU: Nvidia GeForce GTX 660, 2GB | AMD Radeon HD 7870, 2GB
Volné místo: 40GB 

Doporučené HW požadavky:

OS: Windows 10
Procesor: Intel Core i7-6700 | AMD Ryzen 5 1400
Paměť: 8GB RAM
GPU: Nvidia GeForce GTX 1060, 3GB | AMD Radeon RX 580, 4GB
Volné místo: 60GB

Nejnovější články