Vývojáře Genshin Impact nenadchly příměry k The Legend of Zelda: Breath of the Wild
zdroj: miHoYo

Vývojáře Genshin Impact nenadchly příměry k The Legend of Zelda: Breath of the Wild

15. 8. 2023 14:00 | Novinky | autor: Ondřej Partl |

Genshin Impact je fenoménem, který oslovil množství hráčů na východě i západě a výrazným způsobem nakopnul kariéru vývojářskému studiu miHoYo. Jak to ale často u podobných úspěšných projektů bývá, zrod hry se neobešel bez nepříjemností a problémů.

Během uplynulé akce Genshin Impact FES 2023 v čínské Šanghaji se vedoucí studia Liou Wej v krátkém příspěvku rozpovídal o vývoji a historii hry (děkujeme Comic Book Resources). Uznal, že v začátcích bylo miHoYo malým nezkušeným týmem, který kdyby věděl, jak komplikovaný vývoj hry bude, nejspíše by tvorbu rovnou vzdal. Situaci jim zkomplikovala hlavně nezkušenost s tvorbou otevřených světů i chybějící vhodný engine.

Práce nicméně pokračovaly a postupně tvůrci došli až do fáze, kdy se hra představila veřejnosti, což doprovodil i následný beta test. Ten však tvůrcům zjevně přinesl spíše větší množství strastí než užitku. Mnoho testerů mělo poukazovat na podobnosti s The Legend of Zelda: Breath of the Wild a přirovnání postupně převzala i široká veřejnost.

Specificky v Číně se nespokojenost s přílišnou podobností dokonce dostala do bodu, kdy někteří hráči otevřeně protestovali a například ukazovali svůj nesouhlas s tím, že hru propaguje Sony. Jeden z fanoušků například na akci ChinaJoy rozbil svůj PlayStation 4, aby jasně ukázal svou nevoli (děkujeme insiderovi jménem Daniel Ahmad).

Obvinění z plagiátorství si podle Weje na členech studia vybrala docela velkou daň. Mnozí byli tímto přijetím zdrcení a divili se, co udělali špatně a odkud se bere veškerá nenávist. Nicméně Wej se v tomto bodě nevzdal a rozhodl se své kolegy motivovat, aby hru úspěšně dokončili a nespokojeným lidem ukázali, že se mýlí.

To se nakonec povedlo a při uvedení hry v roce 2020 se Genshin Impact nakonec setkal s velice pozitivní odezvou, díky které titul dodnes hrají miliony lidí, zatímco tvůrci neustále přidávají nový obsah. Úspěch taktéž vydláždil pomyslnou cestu jejich dalšímu projektu, jímž je sci-fi s otevřeným světem Honkai: Star Rail.

Hráči a hráčky akčního RPG se navíc už jistě těší na zítřejší vydání patche 4.0, který do Genshin Impact přinese soupisku nových hrdinů a hrdinek, sezónní eventy, ale hlavně nový region Fontaine.

Nejnovější články