Vydavatel Call of Duty zatrhl vývoj cheatovacího hacku
zdroj: Vlastní foto autora

Vydavatel Call of Duty zatrhl vývoj cheatovacího hacku

14. 7. 2021 13:50 | Novinky | autor: Pavel Makal |

Pokud hrajete multiplayerové střílečky, asi znáte ten moment zmaru, kdy si z hlavy strhnete headset a jste připraveni přísahat, že ten člověk na druhé straně prostě bohapustě cheatuje. Naneštěstí to mnohdy nemusí být jen pocit vycházející ze zraněného ega. 

Jedním ze systémů, které mohly poctivým hráčům velmi znepříjemnit multiplayerová klání, je User Vision Pro. Tento hack poskytuje svému uživateli automatické zaměřování a střelbu. Funguje tak, že si jej zájemce spustí na sekundárním PC, software analyzuje dění na obrazovce a následně přes speciální hardwarový mod (jako je třeba zařízení Cronus Zen) převezme ovládání. 

Autoři se ve videoprezentaci na YouTube, která ukazovala fungování jejich produktu v Call of Duty: Black Ops Cold War, chlubili celou řadou výhod, mezi něž patří třeba nemožnost tento hack jakkoli detekovat. Systém má také fungovat na jakékoli hře, ať už na PC, či konzolích.

Autor s přezdívkou User101 naštěstí neušel pozornosti společnosti Activision, která jej přiměla ukončit vývoj a přestat software nabízet. Videa z internetu byla stažena (stále jsou ale ke zhlédnutí na Twitteru skrz účet Anti-Cheat Police Department), stejně jako byl skončen provoz webu tvůrce.

Jediné, co po něm zbylo, je vyjádření, v němž uvádí, že software měl poskytovat i jiné funkce než cheatování (například ovládání pohybu přes webkameru) a že nebyl nikdy publikován.

Nejnovější články