Vedlejší úkol v God of War Ragnarök skládá poctu zesnulému vývojáři
zdroj: foto: Sony Santa Monica

Vedlejší úkol v God of War Ragnarök skládá poctu zesnulému vývojáři

22. 11. 2022 13:30 | Novinky | autor: Pavel Makal |

Příběh God of War Ragnarök rozhodně není skoupý na emotivní momenty, dojemné odkazy ale můžete najít i v případě, že sejdete z cesty hlavní narativní linie. Možná jste už v okolí zamrzlého jezera v Midgardu našli zvláštní tábořiště s duhově plápolajícím ohněm a započali vedlejší úkol, který je s tímto místem spjatý. Patrně jste ale netušili, že má významné spojení se skutečným světem.

Na Twitteru se o tuto informaci podělil Sam Handrick, jeden z vývojářů hry. Během vývoje Ragnaröku se seznámil s dalším členem týmu, Jakem Snipesem, a oba dva se do sebe zamilovali. Handrick na sociální síti popsal jejich vztah, společné koníčky, cestování po zábavních parcích, pečení a samozřejmě i hraní videoher. Jake Snipes přišel v průběhu vývoje s myšlenkou, že by do hry, na které oba pracovali a díky níž se potkali, chtěl vložit nějaký otisk. Původním nápadem bylo přitom srdce s jejich iniciálami v runovém písmu.

Jake Snipes bohužel v roce 2020 zemřel na komplikace spojené s epilepsií. Handrick následně požádal Erica Williamse, jednoho ze členů designerského týmu, zda by bylo možné do hry vložit památku na Jakea. Williams ale místo pouhého srdce navrhl celý quest Ballad of Jari and Somr.

Jeho příběh vypráví o dvou mužích, kteří v mnohdy krutém světě našli jeden druhého. Věčně planoucí oheň v tábořišti je symbolem nehynoucí lásky k zesnulému příteli. Handrick doufá, že si všichni hráči Ragnaröku udělají čas tohle místo ve hře navštívit a najít ingredience k receptu, který připomíná domov.

Podobné odkazy ve videohrách nejsou nijak vzácné - vzpomínky na zesnulé kolegy (ale třeba i oddané fanoušky) lze vedle nového God of War nalézt i ve World of Warcraft a v mnoha dalších hrách.

Nejnovější články