V ekologické plošinovce Kwaan musíte udržet strom života šťastný
zdroj: tisková zpráva

V ekologické plošinovce Kwaan musíte udržet strom života šťastný

26. 1. 2016 12:02 | Novinky | autor: Honza Konfršt |

Mix žánrů online RPG her, plošinovek a arkády jménem Kwaan vyšel minulý týden na Steamu. K tomu navíc hra přináší i příměs pixelartu a ekologie. Hlavní náplní hry je kooperace s cílem ochránit titulní strom života. Stojí za ní navíc pouze čtveřice vývojářů, ambicím projektu to však nijak neubližuje a KWAAN představuje otevřený online svět pro ty, kteří se při spatření slova ekologie neosypou. 

Hráči se vtělí do role Dwaalů, malých ochránců všeho živého, kteří zároveň přímo s přírodou spolupracují. Spolupracovat mohou navíc mezi sebou samotnými – hra podporuje kooperační režim až pro 15 hráčů, kteří se budou snažit udržet svůj strom života šťastný. Probíhá to pomocí rozšiřování větví, vytváření nových ekosystémů a celkového růstu. Pokud totiž strom na konci dne nebude šťastný, znamená to konec hry a nový pokus. 

Platí ale, že vše, co ve hře provedete má určité následky a rozvrátit křehkou rovnováhu asi nebude obtížné. Tvůrci slibují živoucí ekosystém, ve kterém je řada věcí na sobě závislá a kde hraje prim respekt nejen ke druhému „živému“ tvoru, ale především k přírodě jako k celku. Hráči musí, ať už sami či ve skupině, nastolit rovnováhu a udržovat ji, jedině tak se jejich kmen dočká dalšího dne.

A pokud další takový den vlivem smutného stromu nenastane, svět zanikne společně se serverem, na němž hrají. Tedy ne doslova, ale server prostě spadne. Postavy a jejich zkušenosti však zůstávají a mohou pokračovat v jiném světě. A pokud naopak kmen spolu se serverem nezanikne, tak může odhalit něco z tajemství herního světa. Stále by tak zkrátka mělo být co objevovat.

Koukněte se na přiložený trailer i do galerie hry – autoři lákají na mix více žánrů i na pixel art včetně přiloženého editoru. Především se ale pokouší okouzlit roztomilostí. Minout a opět podtrhnout nelze ani ekologický podtext hry, jenž si zahrává s myšlenkou zachování přírody ještě alespoň na ten jeden další den.

zdroj: Archiv

Nejnovější články