Ubisoft spojí svoje služby v jednu. Všechno bude sdílené napříč platformami
zdroj: Ubisoft blog

Ubisoft spojí svoje služby v jednu. Všechno bude sdílené napříč platformami

22. 10. 2020 13:30 | Novinky | autor: Pavel Makal |

Spojování služeb do balíčků je čím dál častějším jevem. Je přeci jen mnohem snazší zákazníky přesvědčit k předplácení, pokud se na oplátku dostanou k širší nabídce. Spojení jednotlivých předplatných pod jednu střechu je navíc uživatelsky přívětivé, zákazníkovi se bude všechno lépe sledovat a nebude zmaten množstvím menších plateb.

Své o tom ví Microsoft, který loni představil Xbox Game Pass Ultimate, službu, která v sobě kombinuje Game Pass pro Xbox a PC, předplatné Live Gold, streamovací službu xCloud a již brzy také EA Play. Samo EA v nedávné minulosti propojilo svůj EA Access a Origin Access, tedy předplatitelské služby pro konzole a PC, právě pod jednotný EA Play. Apple brzy uvede službu Apple One, v níž dostaneme přístup k hudbě, aplikacím, cloudu a dalším službám za jednu úhlednou platbu. A dalším na řadě je Ubisoft.

Ten se rozhodl spojit služby Uplay a Ubisoft Club pod souhrnný název Ubisoft Connect. Connect je podle firmy ekosystémem služeb pro všechny hráče napříč platformami. A skutečně, nejzajímavější funkcí Connectu je zpřístupnění meziplatformního multiplayeru a také postupu. Pokud tedy hru plánujete hrát na více platformách, budou vaše uložené pozice dostupné všude. 

Connect má obsahovat systém odměn podobný tomu, který doteď nabízel Ubisoft Club. Při přechodu na novou platformu o nic nepřijdete, vaše dosažené Club XP a herní měna, za niž si lze odemykat bonusy, budou přeneseny.

Starší hry Connect podporovat nebudou, dobrou zprávou ovšem je, že v jejich případě Ubisoft odemkl všechny dostupné klubové odměny zdarma. Tyto hry budou samozřejmě stále plně funkční, jen u nich nelze očekávat podporu funkcí, které nabídne nová služba.

Mezi hry, které Connect podpoří, patří Assassin's Creed Odyssey, For Honor, Ghost Recon Breakpoint, Steep, Hyper ScapeRainbow Six Siege a The Division 2. A samozřejmě také všechny budoucí hry, které společnost vydá, počínaje blížícími se Watch Dogs: Legion. Služba bude ostatně spuštěna s jejich launchem, který je naplánován na 29. října.

Nejnovější články