Netflix by mohl přinést hraní na televizi
zdroj: Netflix

Netflix by mohl přinést hraní na televizi

31. 3. 2023 16:00 | Novinky | autor: Jakub Malchárek |

Služba Netflix Games, díky které můžete na telefonech hrát některé hry v rámci předplatného streamovací služby Netflix, by se mohla brzy rozšířit i na televize. K ovládání by měl sloužit váš telefon nebo tablet. Informaci zveřejnil novinář a vývojář na iOS Steve Moser.

Skrytý řádek kódu v mobilní aplikaci Netflix odkazuje na hlášku: „K hraní na vaší televizi potřebujete ovladač. Přejete si použít tento telefon?“ To už je docela slušná nápověda.

Streamovací služba v posledních několika letech skoupila řadu menších herních studií, a podle všech informací dokonce v nově založeném Netflix Games Studio vzniká vysokorozočtové RPG pro PC. Otázkou však zůstává, kolik bude zájemců o hraní spíše nezávislých a mobilních titulů na televizi.

Právě lákadlo přenosných zařízení mě navnadilo strávit opět dlouhé hodiny u Into the Breach (paradoxně to byla vedlejší zábava u sledování některých netflixovských seriálů). Nedokážu si ale představit, že by mě přitahovalo si tahovku zahrát na velké obrazovce. Podobně vnímám i tituly, které jsou momentálně v nabídce Netflix Games. Hraní takových Reigns: Three Kingdoms na širokoúhlé televizi působí spíš úsměvně.

Abych ale nebyl takový škarohlíd, je docela dobře možné, že další tituly do knihovny přibudou a kdo ví, mezi nimi možná právě takové, kterým bude velká obrazovka slušet. Je také nutné podotknout, že hry jsou ke stažení zdarma, takže pokud už předplatné máte, jde vlastně o příjemný bonus.

Nejnovější články