Neoficiální remake The Elder Scrolls II: Daggerfall je hotový a navíc zdarma
zdroj: Gavin Clayton

Neoficiální remake The Elder Scrolls II: Daggerfall je hotový a navíc zdarma

2. 1. 2024 12:30 | Novinky | autor: Šárka Tmějová |

Druhý díl série The Elder Scrolls vyšel sice už v roce 1996, spousta fanoušků na něj ale dodnes přísahá jako na ten vůbec nejlepší. O oddanosti komunity svědčí i čerstvě dokončený, neoficiální open-source remake Daggerfall Unity, na kterém od roku 2014 pracoval vývojář Gavin „Interkarma“ Clayton a řada dalších přispěvatelů.

Jak už název napovídá, jde o předělávku do enginu Unity, která vám umožní hru původně z MS-DOS pohodlně spustit na moderních systémech, ale také přináší četné opravy chyb, vyšší rozlišení a grafická vylepšení (s možností zapnout retro vizuál a barevnou paletu) včetně delší dohlednosti, moderní ovládání či pokročilou podporu modů.

Vybrané modifikace kompatibilní s Daggerfall Unity najdete na Claytonově blogu. Jak uvedl na sociální síti X, od aktivního vývoje remaku se teď vývojář přesouvá k údržbě, podpoře komunity a také k tvorbě své vlastní hry.

Remake je k dispozici zcela zdarma, stačí zamířit na Github, kde najdete také podrobnější návod, a stáhnout si odpovídající verzi pro Windows, Mac nebo Linux. K instalaci potřebujete základní verzi The Elder Scrolls II: Daggerfall, která už vás dneska ale také nic stát nebude. Hru najdete bezplatně na Steamu nebo na GOGu.

Nejnovější články