Legendární rubačka Golden Axe dostane vlastní animovaný seriál
zdroj: Sega

Legendární rubačka Golden Axe dostane vlastní animovaný seriál

18. 4. 2024 13:40 | Novinky | autor: Jakub Malchárek |

Vzpomínáte ještě na kultovní fantasy beat 'em up Golden Axe z roku 1989? Pokud ne, tak vězte, že zanedlouho na vás takřka pohřbená značka bude vyskakovat nejen z her, ale i z televizních obrazovek. Sega totiž kromě remaku stařičké hry chystá i animovaný seriál. Informuje o tom server Deadline. Nemusíte se ale bát, nepůjde o nabubřelé akční drama plné naolejovaných svalovců.

Animovanou adaptaci totiž tvoří Comedy Central, kanál známý svým lehkým a humorným přístupem. Golden Axe má být v prvé řadě vtipnou, ale uctivou poctou hře z konce osmdesátek. V hlavních rolích se představí trojice hratelných hrdinů – Ax Battler, Tyris Flare a Gilius Thunderhead – kteří vyráží zachránit svět od zlého obra. Během krvavého dobrodružství je bude provázet nekňuba a nemotora Hampton Squib, pro nějž půjde o vůbec první výpravu a mám takový dojem, že právě on bude zdrojem spousty humorných (a bolestivých) situací.

O scénář a režii se postará Joe Chandler (Americký táta) a zatím je objednáno deset dílů. Do dabérských kójí pak usedne například Matthew Rhys (Takoví normální Američané, Perry Mason), Danny Pudi (Zpátky do školy, Mythic Quest), Liam McIntyre (Spartakus), Carl Tart (Star Trek: Lower Decks, Fotři) a Lisa Gilroy (The Beaverton).

Určitě je dobře, že se laciné fantasy nebude snažit o vážnost a vydá se cestou humoru, tak snad se podaří vtípky odladit natolik, aby se divák nemusel ošívat trapností. Datum vydání první epizody, potažmo celé série zatím neznáme, stejně jako stále netušíme, kdy se dočkáme herního remaku herního Golden Axe.

Nejnovější články