Jak se změní Cyberpunk 2077 i bez koupě Phantom Liberty?
zdroj: CD Projekt RED

Jak se změní Cyberpunk 2077 i bez koupě Phantom Liberty?

4. 9. 2023 16:00 | Novinky | autor: Jakub Malchárek |

Cyberpunk 2077 se s příchodem datadisku Phantom Liberty promění takřka v novou hru. Dostane nejen hutnou příběhovou epizodu a novou čtvrť k prozkoumání, ale základní hra se zároveň aktualizuje na verzi 2.0, která přinese i pořádný nášup nových, předělaných a vylepšených mechanik. CD Projekt RED nyní upřesňuje, na co se mohou těšit i majitelé základní verze hry a jaké prvky dostanete až s koupí Phantom Liberty.

Aktualizace zdarma počítá s kompletním předěláním dovednostních stromů a perků. S tím souvisí také překopaný systém cyberwaru. Obrovskou a žádanou změnou bude vylepšené chování složek zákona Night City a s ním lepší umělá inteligence nepřátel. Čekají na vás honičky ve futuristických autech, střelba zpoza volantu či řídítek, k níž vám do rytmu štěkající bouchačky budou hrát nové rádiové stanice. Samozřejmostí je pak vylepšení uživatelského rozhraní, craftingu a systému lootu.

Za co už si budete muset připlatit třicet dolarů, je nová čtvrť Dogtown. S ní je spojená příběhová linka, nové postavy a samozřejmě dosud neviděná várka úkolů a žoldáckých práciček. Phantom Liberty do hry přidá i dynamické mise s vozidly, nový strom schopností a více než stovku zbraní, cyberwaru, vozů a oblečení. Navíc se zvýší maximální dosažitelná úroveň z 50 na 60. A komu by to bylo pořád málo, může si na auto přidělat třeba raketomet.

Cyberpunk 2077: Phantom Liberty vychází 26. září na PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S.

Nejnovější články